Nye takter

Se bildene fra konserten med Ella Marie og Isák på Parkteatret

Ella Marie Hætta Isaksen fra «Stjernekamp» er for tida ute på en lengre klubb- og festivalturné. Se bildene av henne og bandet Isák på Parkteatret i Oslo.

Bilde 1 av 18

KONSERT

Isák

Parkteatret, Oslo

Ella Marie Hætta Isaksen og bandet Isák er for tiden ute på en større lanseringsturné for debutalbumet «Ealán», en runde som fører dem mer eller mindre uavbrutt inn i sommeren med festivaljobber over hele landet. De to konsertene på Parkteatret i Oslo denne helgen - den ene Yngling-konsert med fri aldersgrense - viste hvorfor de betegnes som det beste bandet fra Sápmi akkurat nå, og hvorfor det snakkes om et snarlig internasjonalt gjennombrudd for trioen med vokalisten og låtskriveren som tok Norge med storm da hun vant «Stjernekamp» på NRK.

###

Les også: – Mangfold er rikdom

Hun vant artistkonkurransen mye takket være hvordan hun lot joiken og den samiske kulturen være en framtredende del av hennes artistiske uttrykk, blant annet i joiken «Máze», som griper taktfast inn i dagens miljøkamp med protestene mot gruvedumpingen i Repparfjord, slik bygda Masi var gjenstand for gårsdagens Alta-konflikt. Ella Marie og gir kropp og sjel til opprøret hun selv er beredt til å blø for, het det i Dagsavisens anmeldelse av debutalbum.

Les hele anmeldelsen: En kraftfull debut

På Parkteatret åpnet Isák med gjennombruddshiten «In Comparison», før de la ut på et sett bestående av flere låter som fansen kjenner fra før, inkludert den fine Mari Boine-coveren «Ella». Videre fulgte perlerekken av nye låter fra albumet som har fått gode skussmål fra så vel kritikere som publikum, som avslutningsvis også fikk «Ozan», Adjagas-joiken som var Ella Maries finalelåt i «Stjernekamp».

###

Les også: – Joiken er et trumfkort ingen andre har

Isák er Ella Marie Hætta Isaksen (vokal), Aleksander Kostopoulos (trommer) og Daniel Eriksen (tangenter). I Dagsavisens anmeldelse av debutalbumet het det at de «på en elektropopsky av vellyd gjør «Ealán» til noe helt for seg selv, med smittende hits og de finest tenkelige avstikkere til Ella Maries helt særegne tolkning av den samiske musikken hun selv har vokst opp med og som hun nå er i ferd med å gjøre til sin helt egen».

Det kan publikum på Parkteatret skrive under på.

Mer fra Dagsavisen