Roskilde-fest blant støv og stjerner

Se bildene fra Roskilde-festivalens oppvarmingsdager. Nå starter den offisielle festen for fullt.

 

ROSKILDE (Dagsavisen): Det selges støvmasker på årets Roskilde-festival. Det rimer ikke med inntrykket man har av Nord-Europas største festival som et gjørmehull fylt med festglade dansker og nordmenn, men i år har sommeren spilt oss alle et puss. Støvet og det det bærer med seg av organisk festivalslagg fyller luften og lungene, kleber seg til klærne og legger seg som en grå hinne over alt og alle. Den legger imidlertid ingen demper på festen, som har vært i full gang siden portene til den store campen åpnet lørdag.

Les også: Ja, vi elsker Roskilde

Siden da har også oppvarmingsbandene på de to scenene gitt musikalsk adspredelse til festen, blant dem norske Sassy 009 og Jakob Ogawa, som begge fant norske og nye fans på den gedigne campingen som rommer det meste av de 130.000 deltakerne som vil være på plass når festivalen for alvor sparkes i gang i dag med Eminem, St. Vincent, Charlotte Gainsbourg og Nine Inch Nails som de største bandene. Blant de norske som inntar scenene allerede første dagen er bergenske Kakkmaddafakka og høyts internasjonale Paal Nilssen-Loves Japan Free Jazz And Noise.

Les intervju med Paal Nilssen-Love fra Roskilde: – Man må ut av det konforme

Senere fram mot helgen og festivalavslutning søndag, vil Sigrid og Cezinando forsvare de norske fargene, ved siden av blant andre Jenny Hval som en del av festivalens kunstscene. 

Les også: Svever over Oslo