Nye takter

Plateanmeldelse: Pet Shop Boys: «Hotspot» er fortsatt fullt på høyden

Pet Shop Boys kan ikke konkurrere med sin egen formidable fortid, men er fortsatt mer enn gode nok.

Dagsavisen anmelder

5

Pet Shop Boys

«Hotspot»

X2

Når Pet Shop Boys snart legger ut på turné igjen er det med et «Greatest Hits»- program. Det er fare for at få av de nye sangene deres får plass der, men det er fint med et nytt album fra duoen likevel.

###

Pet Shop Boys har den sterkeste popsangboka av alle de siste 35 årene. De insisterer likevel på å lage nye album, uten å skjemme seg ut. Så sent som i 2013 kom de med en av sine aller sterkeste sanger i «Love Is A Bourgeois Construct». Tre år er gått siden sist nå, bortsett fra mellomspillet med den fornøyelige, eksplisitt politiske EPen «Agenda» i fjor.

«Hotspot» er spilt inn i Hansa-studioet i Berlin, et mytisk sted for elektronisk musikk. Albumet har den karakteristiske blandingen av fengende, utagerende homsedisco og mer melankolsk lengsel. Et høydepunkt er «Dreamland», sammen med de yngre arvtakerne i gruppa Years & Years. En sang skiller seg ut fra deres syntetiske standard: «Burning The Heater» kommer med akustisk gitar fra Suede-veteranen Bernard Butler.

Helt siden starten har Pet Shop Boys gitt et inntrykk av voksen betraktning av ungdommelig hedonisme. Denne følelsen forsterker seg jo eldre de er, og vi som fortsatt hører på dem, blir. Vegringen mot å gå ut i «I Don’t Wanna» står i kontrast til varselet om grensesprengende festing i «Monkey Business» – vi skjønner at den siste må være ironisk ment. Pet Shop Boys har noe for alle.