Nye takter

Plateanmeldelse: Perry Dear & The Deerstalkers: «Six-String Holiday»: Spiller på seks

Her kommer et band utenom det vanlige.

Dagsavisen anmelder

5

Perry Dear & The Deerstalkers

«Six-String Holiday»

Jansen

Det er fort gjort å kalle Perry Dear & The Deerstalkers en uhøytidelig lek med pophistorien. Det er langt på vei riktig også, med for Per Øydir og de andre i gruppa er ikke dette noe de tuller med.

###

Oslogruppa konsentrerer seg om å reprodusere en bestemt lyd fra 1962, da Jet Harris sluttet i The Shadows, og begynte å bruke en bassgitar med seks strenger som soloinstrument. Derav tittelen «Six-String Holiday», som kommer som deres første fulle album, etter en serie med singler, og fjorårets dobbel-EP «The Jet Harris Guitar Book».

Med en hel LP til rådighet kan gruppa utvide uttrykket de selv har begrenset seg til, men beholde den fine stilen. Innspilt med «såkalt flersporsteknikk» kan vi lese, og produsert av Christian Engfeldt. En rekke fengende egne låter får avløsning av fantasifulle nytolkninger av store filmtema, «The Hills Are Alive (With The Sound of Music)», «Thunderball» (James Bond) og «Theme From A Summer Place». Her er også «I dovregubbens hall», som har vært en favoritt for mange beatgrupper, og et eget tøft tema til en tegneserie, «Theme From Krüger And Krogh», som er full av både spøk og spenning.

Les også: Alle gode ting er tre for Emilie Nicolas

Little Richard hylles med «Keep A-Knocking», som sannsynligvis ble innspilt før legenden døde her forleden, men Little Richard skal man jo hylle med jevne mellomrom uansett, og Perry Dear & The Deerstalkers setter sitt sist distinkte preg på denne også. Albumet begynner med «Tonight», et av bare noen få spor med sang, som kunne lurt oss til å tro at gruppa er klar til å ta et steg videre i sin utforskning av 60-tallet.