Nye takter

Plateanmeldelse: Girl In Red: «Two Queens In A King Sized Bed»: Har laget årets fineste nye julesang

Girl In Red har laget årets fineste nye julesang.

Dagsavisen anmelder

5

Girl In Red

«Two Queens In A King Sized Bed»

World In Red

I dette århundret har julesanger fra den mer alternative delen av popmiljøetofte vist seg å være de beste. Tenk på alle sangene til Sufjan Stevens, eller Lows «Just Like Christmas». Den nye singelen til Marie Ulven, verdenskjent som Girl in Red, er en sånn sang.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

###

Les også: Plateanmeldelse: No. 4 med Barokkanerne: «God jul igjen»: Gjør sangene elegant aktuelle

Girl In Red har laget en så romantisk julesang som det går an. Med gode metaforer, om å pakke hverandre inn, de to i den store senga som engler i snøen, helt uten behov for misteltein som påskudd for å gjøre det de vil.

Girl In Red synger forsiktig og følsomt, og så tilbakelent som man kan bli i store, gode senger. Sammen med produsent Matias Tellez trapper hun lydbildet opp til å bli stort og atmosfærisk mot slutten. Og, ja, det er også smakfull bruk av forsiktig bjelleklang for effektens skyld.

Les også: Girl In Red mot verdensherredømme

Det kommer mange julesanger fra Girl In Reds sjikt av poplivet, men det er mye gjenbruk av gammel pynt – med Phoebe Bridgers versjon av Merle Haggards «If We Make It Through December» som et godt eksempel.

Verdien av å lage helt nye sanger, som høres ut som de er ektefølte, kan ikke understrekes sterkt nok i disse tider. Det kommer ikke mange ferske innslag på den definitive juleønkselista mi hvert år. Det er ikke alle år det er noen i det hele tatt. Girl In Red er allerede med!