Kultur

Piknik i Parken flytter østover

Håp om større billettsalg og mer plass gjør at Piknik i Parken flytter fra vestkanten og Vigeland-museet.

Bilde 1 av 0

Piknik i Parken-festivalen flytter østover til Sofienbergparken, melder festivalen selv i en pressemelding. Dermed ble festivalen i helga med navn som Susanne Sundfør, Travis, Mew og Phoenix den siste på Vigeland-museet og i Vigelandsparken i Oslo. Plassen for blitt for liten og ambisjonene større foran kommende utgaver av festivalen, som også går under navnet PiPfest. Datoene for neste års festival er allerede gitt, og stedet blir Sofienbergparken på Grünerløkka 13. - 15. juni.

Se bildene og les omtalene fra årets Piknik i Parken: Ga Piknik i Parken et realt spark bak

– PiPfest er blitt for stor til å være liten, og for liten til å være stor. Med utvidelse til Sofienbergparken gjør vi festivalen tilgjengelig for flere. Vi kan øke kapasiteten med antall publikummere og artister, noe som gir nye og større muligheter på bookingsiden, sier arrangør Peer Osmundsvaag ifølge NTB.

Les også: De dødes plass på Grünerløkka

Ifølge pressemeldingen vil Sofienbergparken by på et "større og mer dynamisk festivalområde". Målet er å i større grad kunne inkorporere det bydelen ellers har å by på, samt bruke klubber og utesteder aktivt som konsertsteder etter festivalslutt. Et klubbprogram vil gi scener for flere artister. Samtidig bedyrer Peer Osmundsvaag i pressemeldingen at PiPfest ikke helt slipper taket i vestkanten.

– Vi forlater ikke Vigelandsmuseet. Vi planlegger en konsertserie i Borggården neste år under tittelen: PiPfest presenterer. Her vil vi dyrke Borggården og Vigeland-museet som den fantastiske og unike arenaen den er, med akustikk og omgivelser av de sjeldne, sier han.

Les også: En magisk trøbbelmaker

Norwegian Wood

Årets festival fikk en spesiell oppkjøring ettersom den konkurasrammede Norwegian Wood-festivalen fikk ny eier som la opp til å arrangere festival samme helg som Piknik i Parken. Dermed kunne resultatet blitt to festivaler samtidig på hver sin side av Frognerparken. Norwegian Wood trakk imdlertid i nødbremsen på grunn av dårlig billettsalg, og PiP overtok så to av trekkplastrene, Travis og Jason Isbell. Neste års PiPfest i Sofienbergparken planlegges imidlertid i det som er den tradisjonelle Norwegian Wood-helga, om nå festivalen i Frognerbadet skulle forsøke å reise seg en gang til.

Les også: Avlyser Norwegian Wood-festivalen

Mer fra Dagsavisen