Nye takter

Personlig pop

Sval er ikke barnestjerne, hun er stjerne.

Dagsavisen anmelder

Bilde 1 av 2

4

Sval

«Mellom oss»

Aiko Music, WM Norge

Sval vant MGPjr i 2011 og har siden hatt suksess med flere singler. Hun har på denne tida utviklet et lydbilde som er personlig, men likevel så tilgjengelig at det blir hits ut av det.

Her er hun med debutalbumet der hun fortsetter å lage musikk av slaget pop. Lyden er elektronisk, atmosfærisk og stor. Sval har en rekke låter med slagerpotensial og refrenger som byr opp til både dans og allsang. Låtene er rett og slett flotte og albumet står seg bra hele veien igjennom. Ja, til og med bonussporene, som har vært singler, er fortsatt fine.

Det er noe friskt og spenstig over albumet som sådan der Sval har en vokal som er avdempet, men effektiv. Det er i grunn noe eget med 17-åringen Sval der hun kler musikken veldig så godt. Som i tittelsporet der hun synger; «Sier tomme ord helt til ingenting er sant.» og refrenget; «Vi er låst i nåtid. Når det vi har er fortid. Vi er kun et skall av det vi var da».

Sangen er produsert av Jesper Borgen og Magnus Bertelsen, som leverer bra innsats bak pulten. Jeg sier det igjen; norsk pop er som aller best når den er på norsk og det er et slags skifte nå hvor norske tekster igjen er i vinden.

Noen av sangene kan bli litt vel like og albumet kunne vært noe mer variert, men alt i alt er dette en fin debut.

Sval skal varme opp for Isac Elliot i Oslo Spektrum fredag kveld. Hadde det vært noen musikalsk rettferdighet i verden, var det finske Elliot som varmet opp for Sval.

LES OGSÅ: Sval stuper uti det