Øyafestivalen solgt til amerikansk oppkjøpsfond

Samme dag som Øyafestivalen sparkes i gang i Oslo, kommer nyheten om at den populære musikkfestivalen blir kjøpt opp av et amerikansk oppkjøpsfond.

Hvor mye det amerikaske selskapet har punget ut for festivalen er foreløpig ikke kjent. Og selv om festivalen er landets mest lønnsomme har ikke de dagens eiere blitt styrtrike på driften. Ifølge Dagens Næringsliv lå overskuddet før skatt på 2,5 millioner kroner i fjor. Øyas bookingansvarlig, Claes Olsen, sier til avisen at overtakelsen har positive konsekvenser for dagens eiere. 

 – En av de store fordelene med dette for Øyafestivalen, er at risikoen ikke lenger utelukkende vil ligge på fem enkeltpersoner, forklarer han. 

Og selv om festivalen, som ble åpnet for aller første gang i 1999, nå få nye eiere, mener arrangørene at det meste kommer til å bli det samme for publikum.

– Festivalen skal fortsatt drives av den samme ledelsen og med samme profil som vårt publikum kjenner, med kontor og daglig virke i Oslo. Øyafestivalen AS, som driver festivalen, vil for ordens skyld fortsatt være et norsk selskap hjemmehørende i Norge, uttaler bookingsjef Claes Olsen i en pressemelding.

Øyafestivalen åpnet offisielt tirsdag, men onsdag holdes de første konsertene i Tøyenparken. Arcade Fire og Arctic Monkeys er blant headlinerne på åpningsdagen.