Øya heier på sine egne og Cezinando er en av oss

Jippi, hjemmeseier.

Cezinando

5

Øyafestivalen, lørdag

 

Cezinando har låter vi alle har hørt før. «Vi er perfekt, men verden er ikke det», var eksempel på det, for mektigere blir det ikke. Helt sant. Og folk var med. Akkurat da, der og da, var Øya samlet. Og Cezinando selv virket rørt.

Cezinando er på hjemmebane og blir tatt imot som en hjemmehelt. Det skal sies at det var god plass oppover i skråningen i Tøyenparken. Mne så spilte da også Patti Smith samtidig. Folk vil jo se henne også.

«Botanisk hage» kom tidlig og det er ikke ofte man er på en festival hvor sangtittelen er fra rett over gata, Ja, om dere skjønner. Og det var i det hele tatt noe magisk, hjemmekoselig og samtidig veldig Oslo over hele konserten.

«Ingen lager helvete som vi» fikk stor velkomstjubel og de foran scenen holdt festen gående med full energi.Og det var litt sånn, oss mot dem. Dem som har hørt låtene, og dem som er på Øya for å drikke øl.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Cezinando er ingen konkurrent for dem som liker Patti Smith. Det var i hvert fall god plass i skråningen foran hovedscenen.

Men så var det desto mer plass til å boltre seg for fansen.

Det var band, det var liv og det var en artist som ga jernet. Oppi skråningen var det avmålt jubel. Foran scenen, der var det mer enn voldsomt liv. Dette illustrerer vel også noe av greia med en festival. Noen er her for øl. Noen er her med jobben. Mens atter andre er her for artisten som spilte tidligere i dag.

Les også: Alt om Øya 2018

Men så var det hitsene da. Cezinando har jo noen av dem. Og det er dem han kan støtte seg på i settet. For det er akkurat hits som får dem som er der med jobben, eller bare fikk en billett av en som ikke kunne dra selv, til å begeve på seg. Og det er da Cezinando er som best. Når publikum støtter han opp på hovedscenen og Cezinando selv virker nærmest sjenert for all oppmerksomheten, er han egentrlig som best. Og det var tydelig at Cezinando selv var rørt av opplevelsen.

Også kom jaggu også Chirag i avslutningen. Enda en fra Oslo. Bare sier det. Og da var alt som det skulle. Oslo, Øya og oss. Ja, publikum altså. Cezinando. Finale.