Annonse
Etter de siste årenes suksess, kan Kygo le hele veien til banken han.

Overdose på dansepop

Kygos siste plate starter ikke så verst, men derfra og ut er det triste saker.

Annonse
Nye takter

 

2

Kygo

«Kids In Love»

Columbia

Kygo i albumformat har det med å bli for mye, rett og slett. Der hvor enkelte låter står fint for seg, blir et helt Kygo-album en del av tapetet i rommet og du kan få en klemmende følelse der hele rommet strammer seg inn rundt deg med teit liksom-house. Akkurat som du garantert er lei godis et stykke utpå julaften, er du dømt til bli lei Kygo før eller siden.

Dette åpner ikke så verst med «Never Let You Go» med John Newman på vokal. Kygo virker å ha røffet opp uttrykket en anelse. Men det er bare tilsynelatende. Kygo er akkurat som før, han. Newmans stemme går fint i spann med den glatte og euforiske produksjonen på «Never Let You Go». Newman har en rasp i stemmen som gir det hele noen kanter, litt motstand. Riffet som hører med er dessuten ultrafengende. Men det blir litt vel mye Coldplay over «åååå-ååh, å-hååååhhh, åååååå-hååå» i refrenget. For dette er musikk som er altfor lettfordøyelig. Og med det også farlig nær det irriterende.

Les også: Kygo er verre enn sitt rykte

Men når de siste vrælene til Newman har lagt seg, blir alt bare tristere. Mest av alt låter dette fryktelig utdatert og beregnende. «Riding Shotgun» med Oliver Nelson og Bonnie McKee skiller seg litt ut, men faller raskt inn i malen for et Kygo-univers, med et sånt generisk riff som rett og slett ikke holder mål. Skal du først bygge noe rundt et riff, må det være verdt det. Kygo virker å ha mistet grepet om akkurat dette og låtene virker presset fram. «Stranger Things», med One Republic, er enda en med en sånn Coldplay-vri som er så døll som man kan få en låt i grunn.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Tittelsporet bruker melodien fra The Whos «Baba O’Riley» og er helt håpløst bakpå der den er gjort som en slags dansbar powerballade.

U2 har med Kygo-versjonen av «You’re The Best Thing About Me», som ekstralåt på sitt album. Hos Kygo får den ikke plass i det hele tatt.

Til sjuende og sist er dette et album som er slappere, mer intetsigende og meningsløst enn jeg trodde på forhånd. Jeg har alltid ment at «Stole The Show» er en popklassiker, men det finnes ingen slike i sikte denne gangen. Det er mye fælt med «Kids In Love», men det verste av alt er at vi må leve med disse Kygo-låtene i ett års tid på radio.

Kygo spiller i Telenor Arena 9. februar 2017.

Annonse