Nye takter

Nå legges planene for festivalsommeren 2020: Se hvilke artister som spiller hvor

Store navn til Oslo Sommertid, sterke navn til Tons of Rock, Judas Priest i Stavanger, A$AP Rocky-comeback i Stavern og lovede Øya-nyheter før året er omme. Hvem vinner festivalpublikummet neste år?

Bilde 1 av 4

Les også: Storkonsertene gir penger i kassa: – Vi ser mot et bra 2020, med Céline Dion, Rammstein og Green Day

Før man har rukket å skåle for et nytt tiår, kan man se konturene av festivalsommeren 2020. Øyafestivalen har allerede sikra seg solide og kritikerroste navn på plakaten: FKA Twigs, Michael Kiwanuka som nylig besøkte Oslo og Sentrum Scene, Floating Points, Dave og Bon Iver pryder de internasjonale topplistene over de mest kritikerroste albumene i år, dessuten vil punklegendene Bikini Kill med Kathleen Hanna i spissen gjøre comeback-turné etter 22 år, og svinger også innom Tøyenparken.

Av norske artister på Øya er blant andre Kvelertak, Myra, Sondre Lerche og Emilie Nicolas bekreftet, mens Aurora vil ta over stafettpinnen etter Karpe og være den artisten som offisielt avslutter det hele – den første kvinnelige på fem år siden Susanne Sundfør gjorde det i 2015.

Les også: Se bildene fra Øyas siste dag

Artikkelen forstetter under bildet.

###

Michael Kiwanuka på Sentrum Scene nå i desember. Foto: Mode Steinkjer

Festivaltung juni

Mens det ennå ikke er noen av de veldig store publikumsmagnetene på plakaten til Øyafestivalen neste år, har derimot Oslo Sommertid annonsert at både Taylor Swift (som også gjester Roskilde) og tidligere Øya-headliner Kendrick Lamar spiller på Voldsløkka den siste helgen i juni. Men det er langt fra den eneste konsertarrangøren som holder koken denne måneden, i det som snarere ser ut til å bli en trang måned. Blant annet topper svenskene Zara Larsson og Robyn så langt Bergenfest, og de store pop-navnene får konkurranse fra legendene Judas Priest i Stavanger og en rekke harde toppnavn på Tons of Rock.

Les også: Se bildene fra den tre dager lange musikkfesten på Tons of Rock

Hardrock-festivalen Tons of Rock gjorde stor suksess i år etter å ha blitt flyttet fra Halden til Oslo, med en doblet publikumsrekord på 40.000 mennesker fordelt på 51 land, ifølge festivalen selv. I år har Tons spikra mye av programmet for 2020 med flere sterke bandnavn som Deep Purple, et gjenforent Faith No More, Alter Bridge, Bring Me The Horizon, Gojira, Sepultura, Enslaved, Baroness, Dimmu Borgir, og ikke minst: Iron Maiden. Av norske bidrag, er det en variert sjangermiks, fra den publikumskjære 30-årsjubilanten CC Cowboys, Wig Wam som gjør comeback, Backstreet Girls, Spellemannsnominerte 1349, og til Bokassa som turnerte med Metallica i år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Iron Maiden, Bruce Dickinson

Iron Maiden kommer tilbake til Oslo. Foto: Mode Steinkjer

Men først er det Piknik i Parken i Oslo. Festivalen som går av stabelen andre uka i juni, og har forflytta seg til Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo, kan skilte med en gjeng eldre britiske travere på plakaten, med Massive Attack, The Specials, Supergrass så langt som de største navnene.

Les også: Madrugada: Mektig i parken

Skandinavisk triumf

Men det er mer i juni. Siste uke er det OverOslo som gjelder. Her er det satset på en nordisk lineup som Bo Kaspers Orkester, Odd Nordstoga, Lars Vaular, Cezinando, Sigrid, og Gabrielle, med Pet Shop Boys som foreløpige eneste ikke-skandinaviske navn på plakaten. Programprofilen ser ut til å falle i smak hos norske festivalgjengere: Allerede i november kunne festivalen annonsere at tre av fire festivaldager er utsolgt.

Les også: Storeslem for Sigrid på Øya

Artikkelen fortsetter under bildet.

###

Sigrid overbeviste stort på Øya 2019. Foto: Mode Steinkjer

Les også: Fra Klovner i kamp til konger OverOslo

A$AP Rocky- comeback

Årets store snakkis, A$AP Rocky, som måtte kansellere hele turneen sin i sommer etter en voldshendelse og rettssak i Stockholm, vil veie opp for tort og svie med ny turné neste år. I Norge besøker han ikke Kadetten, som var den ene han måtte kansellere i sommer, men kommer i stedet til Palmesus og Stavernfestivalen. På sistnevnte får han selskap av blant andre Major Lazer, The 1975, Martin Garrix, og årets P3 Gullvinnere for beste låt og nykommer: Isah og Dutty Dior.

Les også: Asap Rocky får betinget dom for vold mot 19-åring i Sverige

Les også: Kos, kaos og Cardi B - se bildene fra Kadetten

Kadetten utenfor Sandvika i Bærum,  stiller på sin side med et annet A$AP Mob-medlem fra klikken til Rocky; Playboi Carti, men dessuten også stjerneskuddet DaBaby, som på sitt platedebutår i år stilte med hele to kritikerroste album. Av nykommere i hovedstaden har Vulkan Open Air oppstått og har lagt seg til helgen etter Øyafestivalen, med foreløpige navn som Lars Winnerbäck, DumDum Boys, Stein Torleif Bjella og Oslo Ess på plakaten. Den legger seg på samme helg som Findings, som foreløpig ikke har gått ut med noen offisielle bookinger enda. Men det er enda lenge igjen til sommeren 2020.

Les også: Hjemmeseier for Winnerbäck

Her er konsert- og festivalsommeren i utvalg:

Mai: 

Oslo Spektrum er stedet for de aller største konsertene på forsommeren:

Harry Styles, 1. mai.

Whitesnake og Europe, 10. mai.

Nick Cave and the Bad Seeds, 25. mai.

Les også: En stilig Harry

Artikkelen forsetter under bildet.

Nick Cave, Roskilde 2018

Nick Cave kommer til Oslo Spektrum. Foto: Mode Steinkjer

Juni: 
Piknik i Parken, Sofienbergparken Oslo, 11.–13. med blant andre: Massive Attack, The Specials, Supergrass.

Bergenfest, Bergen, 10-13.: Zara Larsson, Robyn, Michael Kiwanuka, Lars Vaular, Cezinando, Ole Paus/Motorspycho, Arif, Astrid S, m.fl.

DNB Arena Stavanger: Judas Priest, 16. juni

OverOslo, Grefsenkollen, 17.–20. juni, med blant andre: Pet Shop Boys, Lars Vaular, Sigrid, Bo Kaspers Orkester.

Tons of Rock, Ekebergsletta, Oslo, 25.–27. juni, med blant andre Iron Maiden, Faith No More, Deep Purple, Dimmu Borgir, Bring Me The Horizon, Disturbed, Gojira.

Oslo Sommertid, Voldsløkka, 26.–27. juni, med Kendrick Lamar og Taylor Swift.

Kadetten, Sandvika, 30. juni-1. juli.

Les også: Def Leppard fridde til publikum da de avsluttet Tons of Rock

Juli:
Kongsbergjazz, 1.–4. juli, med blant andre: Astrid S og Rymden med Bugge Wesseltoft.

Moldejazz, 13.-18. juli, med blant andre: Charles Lloyd, John Zorn med flere, D'Sound.

Stavernfestivalen, 9.–11. juli, med blant andre: A$AP Rocky, The 1975, Major Lazer, Isah og Dutty Dior.

Rammstein i Granåsen, Trondheim. 26.-27.

Les også: Til himmels med Rammstein

August:
Øyafestivalen, Tøyenparken, Oslo, 11.–15. august, med blant andre: Bon Iver, FKA Twigs, Michael Kiwanuka, Kvelertak, Suede, Aurora.

Les også: Festivalsjefer raser mot Kulturrådet: – Vi er sjokkert

Vulkan Open Air, Oslo 21. og 22. august, med blant andre: Lars Winnerbäck, DumDum Boys, Stein Torleif Bjella og Oslo Ess.

Findings, Bislett stadion, 21. og 22. august. Ingen offisielle bekreftede bookinger.

Telenor Arena: Céline Dion 28. og 29. august.

Mer fra Dagsavisen