Cocktail Slippers med Minislippers, som er med på å starte festivalsesongen i Tøyenparken i formiddag. FOTO: MIMSY MØLLER

Minislippers på Miniøya

Cocktail Slippers har med seg fem Minislippers på Miniøya i morgen. Fem jenter som tar rocken videre til en ny generasjon.

Cocktail Slippers er et godt etablert band med fire album bak seg. I videoen til «Show’em Good», åpningslåten fra deres seneste plate, opptrer også fem jenter som miniversjoner av bandet. Bare som skuespillere i den korte filmen, men nå skal de være med å spille på ordentlig.

- Det blir gøy. Rock’n’roll, fiskeboll. Ut av kontroll.

- Er ikke rock for de eldre?

- Rock er best. Ikke sånn gammel rock, da, men litt mer moderne, mener de.

 

Vil starte band

Miniøya går av stabelen i Tøyenparken for femte gang. For det meste er det voksne som opptrer for barn, men noen barn slipper selv til på scenen. Festivalen åpner kl. 11 i morgen med Tøyen Orkesterprosjekt, Tøyen skoles orkester og kor, og kl. 12 er det klart for Cocktail Slippers med Minislippers: Marina Nårstad (11), Emilie Bjelke (10), Milla Ramona Bendiksen (9), Malin Heiene (10) og Betty Fagerheim (9).

De fem jentene kjente ikke hverandre før de fikk rollene i videoen etter en audition. Nå er de blitt gode venner, og snakker om å starte band sammen:

- Jaaa. Men vi har ikke snakket om det så veldig mye, innrømmer de.

- Hvorfor vil dere spille i band?

- Da kan vi bli kjente, og gjøre hva vi vil. Og møte folk som vil ha autografen våre på gata.

 

Rollemodeller

De voksne Slippers’ene har noen baktanker med å få med barna på konserten sin.

- Først og fremst er det gøy å se hvor lite som skal til for å få jenter i den alderen til å spille selv. Vi synes Norge godt kan få flere kvinner som spiller rock. Som viser at det går an å spille i band uten å være vokalister.

- Med Cocktail Slippers som rollemodeller?

- Hvis vi kan få jenter til å begynte å spille tidlig, vil vi gjerne være det.

 

Selvkritiske

I samme ærend har Cocktail Slippers også vært med på prosjektet Girltrain i Drammen, og holdt foredrag på Rock City i Namsos. De snakker videre om problemstillingen:

- Jenter tåler ofte mindre enn gutter. Hvis noe sier noe stygt om hvordan de spiller, så slutter de.

- Tåler vi mindre?

- Vi gjør ikke egentlig det, men når vi er 13 …

- Jenter er mer selvkritiske. De krever mer av seg selv. Låten som jentene er med på, «Show’em Good», den handler om at du ikke skal bry deg om det når andre sier du ikke er så flink. Ikke la deg pille på nesen.

- Disse jentene er kjempetøffe. Det blir gøy å se dem på scenen. De har sagt de ikke er nervøse, men vi tipper det kommer. Og så er de så gira på å starte band selv. Vi håper at det kommer til å skje.

 

Kulere

I tillegg til å være med på «Show’em Good» skal de minste også framføre en ny sang som heter «Minislippers på Miniøya». Bare Milla og Betty har vært på Miniøya før.

- Det er veldig gøy. Fordi det er forskjellige leker der. Og så kan man høre på musikk uten å bruke mobilen. Det er kulere å se de som spiller på ordentlig, synes de.

geir.rakvaag@dagsavisen.no