Nye takter

Middels ideer, kjedelig plate

PLATEANMELDELSE: «Junk» er tilbake etter fire år. Hvor lang tid kan det ta å skrive en trall?

Dagsavisen anmelder

Bilde 1 av 2

3

M83

«Junk»

Naïve/Playground

Franskmannen Anthony Gonzales hadde gigasuksess med sitt forrige album «Hurry Up, We’re Dreaming», og da særlig singelen «Midnight City». Den gang slapp han et dobbeltalbum, noe som er litt vel langt i disse dager. Nå er det en mer overkommelige mengde låter, 15 i tallet, dog ikke så gode. Litt rart egentlig, det er jo hele fire år siden forrige gang. Hvor lang tid kan det ta å skrive en trall?

Det er en vrien øvelse å kamuflere middels ideer med storveies produksjon, og det klarer da ei heller Gonzales. Han låter mer som en organisk utgave av Daft Punk enn et elektronisk vidunder, der han lager noe som kan minne om TV-serie-jingler, svisker og ballader med blåsere du må til Vegas i 1975 for å overgå.

Susanne Sundfør er med på «For the Kids», en rolig låt på det jevne som med sitt showpreg og strykere også hadde passet inn i Vegas. Flere steder her er det gitarsoloer hentet fra 80-tallet uten at det funker helt. M83 er rett og slett ute med en kjedelig plate, en plate uten godt nok materiale. Ja, det er sågar en risiko for at han blir en ny Barry Manilow med de greiene her. Fortsetter han sånn er et det nemlig ikke mange andre enn Las Vegas som inviterer M83 til byen.