Nye takter

Mer enn bare okay

Kaya Wilkins, også kjent som Okay Kaya, har allerede vært både fotomodell og skuespiller. Debutalbumet burde gjøre henne godt kjent som musiker også.

Dagsavisen anmelder

5

Okay Kaya

«Both»

Heavy Body/Su Tissue

Kaya Wilkins fra Nesodden hadde en profilert rolle i Joachim Triers film «Thelma» i fjor, og har vært en profilert modell i mange år før dette. De siste årene har hun prioritet sang og musikk. Hun spilte på Øya allerede i 2016, og her kommer hennes første album.

Les også: Tar soveromsmusikken til kirka (Dagsavisen+)

Sangene på «Both» er spilt inn sammen med kjæresten Aaron Maine (fra Porches), på soverommet. Dette er ingen hindring, et av fjorårets beste album, med Charlotte Dos Santos, var også det, og det legger ingen demper på inntrykket. «Dance Like U» høres for eksempel ut som en utsøkt velprodusert låt, som både instrumentalt og vokalharmonisk er helt utsøkt. Hele albumet er sånn, nesten så fint som det går an.

###

Okay Kaya perfeksjonerer kunsten å kombinere vanskelige tanker med vakker musikk. «I spend most mornings trying to get over myself/ Most of my nights trying to get on to you», synge hun i «Dance Like U», med en ganske rett-på-sak tilnærming til et forhold. – Hvorfor er det ingen som skriver sanger sånn som folk snakker, spurte hun i et intervju her i avisa i vår, og gjør sitt for å fornye poplyrikken. Ikke bare er sangene spilt inn på soverommet, de er ofte intimt private også. «IUD» handler om å sette inn en spiral. Dette har jeg ikke hørt noen sanger om før – selv om det ikke er en uvanlig del av virkeligheten.

Albumet avsluttes med at hun synger «La meg» på norsk, men det høres ut som Okay Kaya har litt å fortelle for hele verden.