Med KORK på TV

Konserten med deLillos og Kringkastingsorkestret på Frognerseteren i fjor kommer på TV i kveld.

 

DeLillos gjorde to konserter med Kringkastingsorkesteret og dirigenten Nick Davies på Frognerseteren Amfi 19. august i fjor. Konserter som sluttet med «Neste sommer», og siden neste sommer er nå, er det passende at dette omsider kommer på TV. I mellomtiden er konserten gitt ut som et eget album, både fysisk og digitalt. Dagsavisen anmeldte den første av de to konsertene til 5 av 6 poeng, og vi tar derfor sjansen på å anbefale TV-versjonen på forhånd.

Les hele anmeldelsen her: Høyt oppe med DeLillos

DeLillos har vært flinke til å finne nye sammenhenger å sette sangene sine inn i. Å gjøre det med Kringkastings­orkesteret er ikke akkurat et originalt påfunn. Det kommer en tid i de fleste godt etablerte artisters karriere der tida synes å være inne for KORK. Dette er ingen enkel øvelse. Å tilpasse popmusikk store orkesterformat krever god smak, og enda bedre selvkritikk. Sånn som her.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Konserten begynte med en morsom «ringen er sluttet»-opplevelse: med «S’il Vous Plait», som kommer tilbake til Kringkastingsorkesteret, der den begynte som Melodi Grand Prix-slager i 1961, med tekst av Per Lillo-Stenberg, da framført av Per Asplin. Konserten var en blanding av gruppas aller mest kjente sanger, og noen ganske nye. Vi kunne se byen, fjorden og marka, mens deLillos spilte «Sveve over byen». «Hjernen er alene» kom i en enda mer storslått, dramatisk og urovekkende utførelse enn vi er vant til. Kvelden er klippet ned til 54 minutter på TV, så det gjenstår riktignok å se om alt dette er med.

NRK2 fredag kl. 21.20.