McCartney på topp – etter 36 år

Paul McCartney klatrer til toppen av USA-listen igjen – etter 36 år.

 

I helgen gikk albumet «Egypt Station» hele veien til topps på den amerikanske albumlisten, melder blant andre Vulture.

Forrige gang McCartney var på USAs albumtopp som soloartist, var i 1982 – da hans fjerde soloalbum «Tug of War» klarte bragden.

Dette er det nest lengste strekket mellom en artists ulike album-topper på den ansette listen noensinne. Johnny Cash har nemlig rekorden.

Vi merker oss imidlertid at 76 år gamle McCartneys nye album ikke har gjort samme lykke i hjemlandet. I Storbritannia ligger «Egypt Station» på en tredjeplass, slått av Eminems «Kamikaze» samt soundtracket til filmen «The Greatest Showman».

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Det ferske albumet er McCartneys første siden 2013. Albumet har vært bebudet lenge og kommer i kjølvannet av en storstilt PR-kampanje. Det har også vanket livesendt overraskelseskonsert fra Grand Central Station i New York – og det tidligere Beatles-medlemmet har figurert på flere TV-show. Ikke minst ble medvirkningen hans i Carpool Karaoke, med James Corden, mye sett. Da ble det en rundtur i det gamle nabolaget til McCartney, og en overraskende pubkonsert. Klippet er ifølge TT sett 32 millioner ganger på YouTube. (NTB)

Dagsavisen anmelder «Egypt Station»: Gode, gamle Paul (Dagsavisen+)