Kultur

Litt som Petty og The Boss

The Gaslight Anthem presenterer en pen rekke med gode låter.

Dagsavisen anmelder

ROCK

The Gaslight Anthem

«Get Hurt»

Virgin EMI/Universal Music

Dette er Gaslight Anthems femte album siden debuten med «Sink Or Swim» i 2007. De startet opp med en god dash Jersey-punk i uttrykket, men har siden tatt til seg en liten dose rock et sted mellom Springsteen og Bon Jovi.

Brian Fallon og kompani har en fin rad med gode låter denne gangen, og musikken er variert mellom rockere og mer nedpå føleri. Sanger som «Selected Poems» og «Dark Places» har litt countryrock i seg og fine refrenger i sedvanlig Jersey-tradisjon. For det er ikke noe gæernt med litt allsang i rocken sin. I hvert fall ikke i New Jersey. Og da nærmer Gaslight Anthem seg et klassisk amerikansk band som mer enn gjerne blander rocka uttrykk sammen med blues og country og ender opp med å bli et band som mange godt kan like.

Dog er noen av refrengene litt vel generiske i sine akkordskifter, og de er innimellom for enkle å nynne med på - både fordi de er fine, men også litt fordi de minner om så mye annet. Ta «Ain’t That A Shame» for eksempel. Den har et mer enn lovende vers, og da refrenget kommer håper man på gull, men det blir bare sånn passe, mens «Break Your Heart» er litt som «Won’t Back Down» med Tom Petty. Og det trenger vel ikke være så ille?