Legendene har slått på strømmen igjen

Ryktene om at AC/DC har funnet sammen igjen har skutt fart etter at mystiske plakater ble hengt opp i hjembyen Sydney. Nå har de bekreftet gjenforeningen.

AC/DC har slått på strømmen igjen, etter at de fleste hadde sluttet å håpe på en gjenforening med noen av bandets kjernemedlemmer. På Instagram og Twitter er det den siste tiden blitt postet et rødt lyn, som leder til en nyopprettet hjemmeside som så langt ikke inneholder all verdens av informasjon. Men nyhetsbrevet man kan tegne seg på, kommer med beskjeden «Are you ready to PWR UP?», og på Twitter onsdag ettermiddag ble det lagt ut et nytt foto med dagens besetningsmedlemmer:

Dermed synes det klart at Brian Johnson, Angus Young, Stevie Young, Cliff Williams og Phil Rudd er tilbake som AC/DC, noe som på ingen måte har vært en selvfølge.

 

Foto av det som skal være den nye AC/DC-gjenforeningen fra Twitter onsdag 30.10. Foto: Twitter.

Første album på seks år

«Pwr Up» er også ordlyden på plakater og bannere som blant annet er blitt hengt opp utenfor gitarist og AC/DC-grunnlegger Angus Youngs gamle høyskole i Sydney, og trolig blir dette tittelen på et nytt album fra det legendariske bandet, det første siden «Rock or Bust» i 2014.

Det var musikkmagasiner som britiske Kerrang! som først skrev om saken, som følger flere måneder med rykter om at bandet skal ha vært i studio i Nederland tidligere i år, før Covid-19-pandemien la lokk over verden. Det antydes at det nye albumet fra gruppa, som har solgt over 200 millioner album på verdensbasis, vil komme i november.

Først og fremst gjelder det vokalist Brian Johnson, som da han forlot bandet i 2016 på grunn av helse- og hørselsproblemer antydet at han var ferdig i bandet. Johnson har siden han tok over for Bon Scott i 1980, under innspillingen av AC/DCs kommersielle gjennombrudd «Back in Black», vært den markante vokalisten for bandet. Han hoppet imidlertid av «Rock or Bust»-turneen som året før hadde ført dem til blant annet Valle Hovin I Oslo.

Les også: Tilbake til svart

Døde av demens

Da hadde allerede Angus Youngs bror og rytmegitarist Malcolm Young sluttet i bandet på grunn av helseproblemer. Han døde senere, i 2017, som følge av langskreden demens, og er nå erstattet av Stevie Young, for øvrig nevø av Malcolm og Angus.

Også trommeslager Phil Rudd var ute av bandet etter å ha blitt siktet for blant annet drapsforsøk og narkotikabesittelse. Han ble senere frikjent på noen av punktene. I kjølvannet av Brian Johnsons sorti og Malcolm Youngs sykdom bestemte også bassist Cliff Williams seg for å slutte. Etter over førti år i bandet som bassist sa Williams et endelig farvel i september 2016.

Nå er han på vei inn igjen, han også, i likhet med både Rudd og Brian Johnson, som på spredte konserter AC/DC har hatt de senere årene har hatt Axl Rose fra Guns N’ Roses som vokalistvikar.

AC/DC ble stiftet i 1973, og av originalbesetningen er Angus Young den eneste gjenværende, med skoleuniform og kortbukser, og et arsenal av hits som blant annet «Highway To Hell», «TNT», «Shook Me All Night Long» og «Back In Black».