Questlove og The Roots er ute med nytt album. FOTO: AP/NTB SCANPIX

Låter som seg selv igjen

Kort og godt fra The Roots.

HIP HOP

The Roots

«...and then you 
shoot your cousin»

Def Jam/Universal Music

Albumet, deres ellevte, er kort der det tikker inn på 33 minutter. «Det er mange lag på denne platen, men de tar ikke opp så mye tid», har trommis og leder Questlove uttalt om dette albumet, som er nok et konsept­album. Forrige gang var det én historie, mens de denne gangen følger flere figurer. Men det er langt fra nødvendig å følge historien for å få noe ut av albumet.

Lyden er skitnere enn på «Undun» og Roots låter mer som seg selv på sett og vis. Ta «Black Rock» med Roots-kompis Dice Raw for eksempel. Den kunne like gjerne være fra 70-årene med støvete gitar og et vindskeivt soulrefreng, og det funker faktisk, selv med falsk synging og greier.

Temaet på albumet skal være et slags skråblikk på vold i Amerika og underholdningskulturen generelt. «People ask for God ‘till the day comes. See God’s face. Turn around and run. God sees the face of a man, shakes his head and says; I’ll never understand», forteller noe om at du skal være forsiktig med hva du ønsker deg i «Understand» og setter en slags tone for albumet som sådan.

De siste årene er Roots blitt mer kjent for sin rolle som husband for Jimmy Fallon, der de blant annet har gjort «The Fox» med Ylvis, enn som hip hop-orkester, og det spørs om denne utgivelsen vil endre noe særlig på det.