Nye takter

Låste opp festen

Hitmakeren Admiral P hevder han er «allergisk mot negativitet». Heldigvis for ham var det ikke en eneste negativ vibb i lufta da han åpnet hovedscenen på Slottsfjellfestivalen i går.

5

KONSERT

Admiral P

Slottsfjell, Kongescenen, torsdag

Bare det å ankomme Slottsfjellet, situert midt i sommerbyen Tønsberg, omkranset av ruiner fra borgen som en gang voktet over Norges eldste by, vil få de fleste i godt humør. Særlig når det spektakulære festivalområdet bades i sol, slik det ble på Slottsfjellfestivalens første dag.

Sånn sett er det nesten skamløst at festivalen i tillegg hadde satt Norges diskutabelt mest joviale artist, Admiral P, på jobben med å åpne hovedscenen klokka to i går. Philip Boardman, som han egentlig heter, er født og oppvokst i Zambia, men har bodd i Norge siden han var 13. I 2014 mottok han Spellemann for årets hit med låten «Engel». Og det er ikke rart, med tanke på at Admiral P lager en helt perverst fengende miks av reggae og dancehall. Han er i det hele tatt lyden av solskinn.

Tekstene til Admiral P er hovedsakelig naive hyllester til alt han mener er bra her i verden: damer, venner, fest og moro. Dersom låtene er av mer alvorlig art, har de alltid utgangspunkt i et motiverende budskap. Slikt er det vanskelig å hate på. Det virket det heller ikke som om NOEN av publikummerne foran en nesten full hovedscene hadde behov for å gjøre i går. Fra første anslag var det hyling i publikum og full strøm mot scenekanten. Admiral P virket genuint strålende fornøyd med å få åpne Slottsfjell-ballet og viftet til stadighet rundt på noen nøkler som visst nok var beviset på at han skulle «låse opp» Slottsfjell. Det klarte han med bragd, godt hjulpet av bandet The Global Citizen Ban. Som perler på en snor kom hits som «Spinnvill», «Gjør så godt du kan», «Elskede» og «Følelse». På låten «Engel» fikk han besøk av Nico D, og sikret med det full publikumsaufori. Det å få flere tusen stivbeinte nordmenn til å danse midt på formiddagen er ingen enkel sak. Og selv om låtmateriale til Admiral P noen ganger bikker over i så banal materie at det hele kan minne litt om et billig selvrealiseringsseminar, er det umulig å hate på folkefesten han evner å stelle i stand. En perfekt åpningsbooking som satte imponerende fart i et festivalpublikum som har som vane å daffe i tårnlunden fram til godt ut på ettermiddagen.

Mer fra Dagsavisen