Nye takter

Lars Vaular ga Roskilde en vekker

Lars Vaular kom hjem til sine egne midt på blanke Roskilde-formiddagen.

Dagsavisen anmelder

5

KONSERT

Lars Vaular

Roskilde, Apollo

ROSKILDE (Dagsavisen): Klokken 12.00 er et ukristelig tidspunkt å skulle innta en scene foran et festivalpublikum som bare timer i forveien danset til nattas konserter med artister som Macklemore & Lewis, Tenacious D og Ghost. Lars Vaular hadde imidlertid den fordelen at han var blant venner, nærmere bestemt en voksen kontingent bergensere som ikke gjorde mye for å skjule sitt opphav. Da «Eg e fra Bergen» som en av de første låtene i settet traff publikum, kom svaret kontant, og det var knapt en sjel som ikke skjønte hvert eneste skarr fra mannen selv om han på et tidspunkt forsøkte å tullesnakke på svensk.

Vaular midt på blanke dagen var medisin for festivaltrøtte kropper og hjerner, og han ga da også fra seg det beste fra en etter hvert stor katalog, med stor vekt på fjorårets 666-EP-trilogi «ALT», «GIR» og «MENING». Nå som den er samlet på ett album representerer den ikke bare Vaulars ulike iboene lynner, men også noe av det sterkeste utgitt av en norsk rapper som på naturlig vis beveger seg i spennet mellom skittenrap og den mer smittende popen.

Les også: Slik husker vi Roskilde 2016

Og det var som popstjernen han ble mottatt på Apollo-scenen i festivalens randsone, foran en slette som kan huse et tosifret antall tusen personer, og som var glissen halvfull denne morgenen. Han visste da også å takke for oppmøtet opptil flere ganger, og kvitterte for tilliten med å lage kok som i «Koking» og veksle mellom tidlig rap og mer personlige ballader som «Det ordner seg for pappa» i en sterk versjon som befester bergensrapperens evne til å strekke seg etter både ordene og flyten i dem. En hyllest til Prince, David Bowie og «kæm va den bassisten som døde nettopp» før han satte i gang «For ung til å dø». Arbeidsseieren på Roskilde var solid i boks da han på overtid i det drøye timelange showet like godt ga fra seg «Champagneting» som ekstranummer i tillegg til «Rett opp og ned» og «Gary Speed». Det fikk selv regntunge bergensere til å danse. Rett opp og ned.