Klart for MGP-comeback for både Tone Damli og Didrik Solli Tangen

Tone Damli prøver seg på nytt i MGP, elleve år etter forrige forsøk. Det samme gjør tidligere vinner Didrik Solli-Tangen, med en sang sammen med broren Emil.

Dermed er det duket for to store comeback i MGP-sammenheng, i det som er 60-årsjubileet for musikkonkurransen.

Damli og Solli-Tangen er blant de fem forhåndskvalifiserte artistene, som går rett til finalen, mens 20 andre artister må konkurrere om finaleplasser i fem delfinaler.

Sist Damli prøvde seg var i 2009. Da måtte hun gi tapt for Alexander Rybak og superhiten «Fairytale», som gikk til topps i den internasjonale finalen det året.

Nå er hun nok en gang MGP-aktuell, denne gangen med låten «Hurt Sometimes».

Det samme gjelder for Didrik Solli-Tangen, som gikk til topps i MGP i 2010 med låten «My heart is yours». Nå stiller han sammen med broren Emil med låten «Out of Air».

Også Sondrey, kjent fra «Stjernekamp», er blant de forhåndskvalifiserte til årets finale. Dermed er det duket for en mulig ny duell mellom ham og «Stjernekamp»-konkurrent Kim Rysstad.

Sistnevnte er blant fire artister fra Sørlandet som skal konkurrere i første delfinale førstkommende lørdag.

Delfinalene er sortert på landsdel. Det vil si at det blir én delfinale for artister som representerer Nord-Norge, én for Midt-Norge, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet.

Til slutt møtes alle landsdelsvinnerne og de forhåndskvalifiserte låtene i en hovedfinale.