Kiss til Oslo for å si farvel

Festivalen Tons of Rock har flyttet på seg fra Halden til Oslo.

 

Etter fem år i Halden bestemte Tons of Rock seg for å flytte til Ekebergsletta i Oslo fra neste sommer, for å utvide publikumskapasiteten, og derved også få tilgang på større artister. Dette ser ut til å ha lykkes, siden de får besøk av Kiss på deres avskjedsturné «End Of The Road». Også Def Leppard er et av tidenes mest populære hardrockband. Ifølge arrangørene har de solgt over 100 millioner album, og nylig avsluttet de en stadionturné i USA med én million solgte billetter. Gluecifer er på sin side midt i en serie på fire utsolgte konserter i Oslo. Når de nå har bestemt seg for å ta en runde til, er de en attraksjon i seg selv.

Norske band

I tillegg er Dropkick Murphys, In Flames, Behemoth, Mayhem, Ulver, Testament, Oslo Ess og Black Debbath klare for Tons of Rock i Oslo 27.-29. juni. Sistnevnte gruppe har med en hyllest til festivalen på sitt nye album, med bare én innvending: «hvorfor spiller Black Debbath hvert eneste jævla år». Dette var tydeligvis en god søknad for å få komme tilbake.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Fem år

Tons of Rock har gjennom byrået Live Nation et bookingssamarbeid med Trondheim Rocks, som arrangeres samme helg. Dit kommer også Kiss, Def Leppard og Gluecifer, i tillegg til Iggy Pop, DumDum Boys og Motorpsycho. Det gjenstår å se om disse også dukker opp på plakaten til Tons of Rock etter hvert.

– Tons of Rock er på fem år blitt en stor og anerkjent internasjonal festival. De store banda ønsker å spille hos oss. Og med dagens programslipp er vi sikre på at også publikum er fornøyd, sier Jarle Kvåle, bookingsjef i Tons of Rock, i en pressemelding.

Billettsalget til begge festivalene starter onsdag.

Les også: Seer-ras for «Stjernekamp»