Nye takter

Kanye West revolusjonerer musikkbransjen

Ny plate vises på kino.

Bilde 1 av 2

Musikksalget faller i verden og det er strømming som tar markedsandeler. Artister søker nye måter å selge musikken sin på, fram til nå har konserter vært løsningen for mange.

Nå har rapper Kanye West annonsert at hans neste album skal vises på kino. Ja, du leste riktig; «Waves», skal kringkastes digitalt over hele verden. 11. februar. I Norge vises «Waves» i Oslo, Bergen og Mandal. Samtidig lanserer West en ny kleskolleksjon under New York Fashion Week.

Smart

Dagsavisens moteekspert, Sissel Hoffengh, tror det er et smart trekk å lanserere både musikk og klær samtidig.

Det tror jeg er kjempelurt. Han er også blitt en berømt designer, selv om han er artist. Det er utrolig tøft at han klarer å holde det gående. Jeg tenker at det nok er mange som liker musikken hans som også er nysgjerrige på kleskolleksjonen. Hvorfor skulle han ikke gjøre dette? Som utøvende kusntner henger alt sammen med alt. Musikken er ett uttrykk, klesdesign et annet, sier Hoffengh.

«Waves»

«Season 3/ Waves / Madison Square Garden/ International Cinema», skrev han selv på sin egen Twitter-konto. Det er også publisert en annonse om visningen i New York.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

11. februar vil albumet vises, eller strømmes i Madison Square Garden. Enn så lenge er det ifølge rapportene en rekke andre land der platen også skal strømmes, 25 i tallet. Tre kinoer i Norge står på lista 11. februar. Det er Ringen kino i Oslo, Bergen kino og Buen kino i Mandal som får æren. Men man må være rask, for her er det få, om noen billetter igjen.

SE VIDEO: Sover ute for skoene til Kanye West

Kanye West presenterer altså utgivelsen av det nye albumet «Waves» med en liveoverføring fra Madison Square Garden torsdag 11. februar klokken 22.15. Totalt er det altså 25 land som viser lanseringen, melder Billboard.

Det er også ventet en ordinær utgivelse av albumet, hans sjuende. Med på laget har han denne gangen blant andre Swizz Beatz, Chance The Rapper, Doug E. Fresh og A$AP Rocky.

Mer fra Dagsavisen