Nye takter

Ingen Bowie-plate fra Kanye likevel

I Storbritannia har et opprop mot albumet rundet 20.000 underskrifter.

Bilde 1 av 2

Så var det ikke sant likevel; Kanye West skal ikke lage en David Bowie hyllestplate med egne versjoner av Bowies klassikere, melder britiske the Independent. Eller?

Ifølge en av Wests representanter stemmer det ikke at Kanye West skal gi ut et Bowie-album. Han uttalte til amerikanske TMZ at det hele er «BS», eller vås på norsk. Kanye West selv har ikke uttalt seg, men han gir som kjent ei heller ikke særlig mange intervjuer. 

LES OGSÅ: Kanye lager David Bowie-plate

Kanye West har også blitt beskyldt for å utnytte David Bowie og slettes ikke er noen stor Bowie-fan. I et intervju med The Fader i 2008 sa West; «Jeg har brukt Bowie-referanser et par ganger, men jeg vet ikke engang om de kjente sangene og sånn».

Stort opprop

I Storbritannia har reaksjonene vært såpass sterke at et opprop mot albumet til nå har rundet 20.000 underskrifter.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Dagsavisens musikkjournalist Geir Rakvaag var heller ikke særlig positiv til rapportene.

Dette høres umiddelbart ikke veldig lovende ut, sa han.
Slike spontane hyllester kan være så velmente de vil, men det skal litt til å legge nye sider til originalene. For en gangs skyld kan vi håpe at Kanye West er sitt eget ego bevisst, og bruker det til å gjøre låtene så nye som mulig. Hans beste album starter med en sampling av Mike Oldfield og Jon Anderson, så mulighetene er ubegrensede. Det ville være litt i Bowies ånd å ta låtene helt nye veier, men å gjøre streite coverversjoner, det ser jeg ikke akkurat fram til å høre, legger han til.
Men nå ser det altså ikke ut til å bli noen plate.

LES OGSÅ: David Bowie død: Farvel Ziggy

Ble 69 år

David Bowie gikk bort  69 år gammel 10. januar. Han skal ha kjempet mot en kreftdiagnose gjennom halvannet år, før han døde omgitt av familie. Han etterlater seg kona Iman, sønnen Duncan og datteren Alexandria Zahra. To dager før Bowie døde slapp han sitt 29. album, «Blackstar», et album som ble godt mottatt av kritikerne, og som fikk terningkast 5 her i Dagsavisen.
LES ANMELDELSE: Alle tiders stjerne
Albumet ble produsert av Tony Visconti, som også har produsert en rekke av de største Bowie-platene, som den berømte trilogien «Low», «Heroes» og «Lodger».

Mer fra Dagsavisen