Nye takter

Imponerende Ferrari

Unge Ferrari leverer storveis på «Romeo Må Dø», et album som ikke er et album.

Dagsavisen anmelder

5

Unge Ferrari

«Romeo Må Dø»

Nora Collective

Album er ikke hva de var, og nå er de blitt betraktelig kortere enn da CD-en herjet som verst. Og godt er det. Her er Unge Ferrari ute med sju spor som står seg fin-fint. Stig J. Haugen, som han heter, er blitt en stemme for mange i dag, der han lager popmusikk i skjæringspunktet mellom hip hop og R & B. Gjerne med allsangrefrenger, men samtidig med et særpreg. Låtene har alle som en melodier og akkordskifter som er lett å like. Ja, riktig så imponerende er det faktisk.

Det hele er svøpet i autotune og til tider ganske så lavmælt, selv om låtene er rett på og griper deg raskt. Dette er moderne popmusikk av beste sort. Som plate er dette storslått og breialt, men på en slags nedpå måte, og med det veldig så 2017. Ferrari har samtidig en klassisk (som i 90-talls R&B) kvalitet over seg, der han hyller både Jodeci og TLC i «Jodeci 969» hvor «Du vet at jeg får deg våt som «Waterfall»» og «Du vet jeg kan gå dypt. Du vet jeg løper maraton».

Han hyller kjærligheten og setter ord på trøblete forhold. Begge temaer er obligatoriske i R & B og her er det gjort med tyngde og et svært slagerpotensial. Og Unge Ferrari er en mann som når ut til mange. 1. desember spiller han i Oslo Spektrum sammen med Arif. Noen ganger er en suksess ventet, og snart vet alle hvem Unge Ferrari er.