Vincent Dery og Nico Sereba skal snart ut i verden igjen.

Hyller den norske modellen

Etter måneder i utlandet savner Nico & Vinz høsten hjemme i Oslo.

Nico & Vinz fra Oslo har de siste månedene ligget høyt på hitlister verden over med «Am I Wrong». Ja, i Storbritannia nådde singelen sågar toppen. Etter 4. plass i USA og besøk på store TV-show med Jimmy Fallon og Ellen, samt turné med Bruno Mars og opptredener på enorme kringkastede konserter som Fashion Rocks, har duoen som før kalte seg Envy nærmet seg a-ha på suksess-stigen. Ikke verst for to kompiser fra Holmlia og Lambertseter.

- Men vi føler oss ikke akkurat som noen stjerner. Vi er fortsatt Vincent og Nicolay, sier Nico.

Duoen står på Oslos Sentrum Scene 1. november og er tilbake i Oslo Spektrum 20. februar, da som oppvarmer for den amerikanske R & B-artisten Usher som tar med seg Oslo-gutta på sin europaturné.

 

Les også: Nico & Vinz vekker Amerika

 

Norsk modell

De har gjort suksess og bruker lokale krefter på det kommende albumet sitt. På sett og vis er Nico & Vinz et resultat av tilfeldigheter, kulturpolitikk, talent og timing.

- Jeg har tenkt mye på dette. I Norge, selv om det er et lite land, så har du veldig mange muligheter rundt deg. Med så mange støtteordninger er det nesten ikke noen unnskyldninger for ikke å lage et album eller få til noe, om du ønsker det. Jeg liker den norske modellen, det er så mye du kan gjøre for å få støtte. I USA, for eksempel, er det annerledes, selv om det er muligheter der også. Men det er en fin ting med Norge, sier Nico.

Nico & Vinz får støtte fra Music Norway for å turnere og har tidligere benyttet seg av andre ordninger og mottatt støtte til platelansering.

- Det er topp å få støtte fra Music Norway og jeg opplever at de er veldig interesserte i å hjelpe, legger Vinz til.

- Det er noe som er typisk for Norge og politikken vi fører her i landet. Alle hjelper alle, noe som er veldig positivt. I USA er de mer høyreorientert og du er mer din egen lykkes smed enn her, sier Nico.

- Hvordan ser Norge og Oslo ut fra utsiden? Nå når dere har vært på reisefot omtrent siden april, mener jeg?

- Norge blir mindre når du er ute og reiser. Men du får følelsen av at du skjønner hva som er så spesielt med Norge når du ser det utenfra. Vi er et lite land men har noen fantastiske sider, da, som du bare setter pris på. Det trenger ikke nødvendigvis være så fancy ting. Den norske lufta. Eller atmosfæren om høsten. LA er varmt og veldig fint, det altså, men du får ikke de fargene og har ikke den fotosyntesen som du får her om høsten, lyset og sånn, sier Vinz.

- Det er nesten så du blir mer glad i Norge når du ikke er i Norge, legger Nico til.

 

Les også:

På vei mot toppen

Satser på Amerika

 

Album

Albumet «Black Star Elephant» kommer ut denne uka og forventningene er høye.

- Vi forteller en historie om Black Star som reiser fra den lille landsbyen, eller Norge om du vil. Musikalsk blander vi det afrikanske med pop og det urbane. Det er ingen andre som gjør det samme som oss, sier Nico.

Skal vi tro gutta er det mye mer i vente.

- Vi går i riktig retning, men vi er ikke helt der ennå. Vi gjør stadig ting som gjør at vi vokser og utvikler oss, legger Vinz til.

 

TMZ

Men at også den kulørte pressen og sladderkanaler kjenner til Nico & Vinz fikk gutta erfare da TMZ fulgte dem på gata i USA. TMZ er kjent for sine videoklipp av kjendiser på gata og notoriske for sine aggressive fotografer.

- Det har skjedd to ganger at TMZ har fulgt etter oss. Du kan se at vi er litt utilpass på klippet, sier Nico.

- Dere har hatt noen hårete mål. Er det mulig å bli mett, fornøyd liksom? Vil dere noensinne kunne lene dere tilbake og bare nyte suksessen?

- Ikke før vi er gamle i hvert fall, avslutter Nico.

espen.rusdal@dagsavisen.no