Lars Lillo-Stenberg med KORK.

Høyt oppe

Nå har også deLillos spilt med Kringkastingsorkesteret. Slik blir sangene enda større enn før.

Nye takter

5

deLillos

«Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret»

Drabant

Nest siste sommerferiedag kunne ikke blitt bedre enn en konsert med deLillos og Kringkastingsorkesteret. Dette rapporterte vi etter konserten på Frognerseteren Amfi i august. Vi skal gjenta litt til. Gruppa har vært flinke til å sette sitt repertoar inn i nye omgivelser. Med en bedre lydmiks enn vi husker fra konserten låter sangene her enda større enn før.

los cover

Ekstra forfriskende er det å sitte i vintermørket nå, og høre KORK spille stemningsfulle «Hvite seil i solgangsbris» til å begynne med. En melodi skrevet av trombonisten Fritz Austin, som begynte i orkesteret rett etter krigen. Tittelen og musikken står godt til deLillos, og sanger fra «Suser av gårde» til «Peiling på seiling», som begge er med i denne konserten. Men den startet med en morsom «ringen er sluttet»-opplevelse, med «S’il vous plait», som med dette kom tilbake til Kringkastingsorkesteret. Der begynte den som Melodi Grand Prix-slager i 1961, med tekst av Per Lillo-Stenberg, da framført av Per Asplin.

Settlista var så folkelig som det går an for et publikum i Holmenkollåsen. Med mange gamle sanger om igjen, men også årets nye hit «Halvveis rundt jorden», med reservekor for No. 4. «Hjernen er alene» kom i en enda mer storslått, dramatisk og urovekkende utførelse enn vi er vant til. Til slutt spilte de «Siste sommerferiedag», som på dette tidspunktet bare var noen timer unna, og «Neste sommer», så vi slapp å gå triste hjem. Tvert imot, faktisk.