Ondt Blod. FOTO: CARL C. LEIN STØRMER

Høyt bunnivå

Ondt Blod besitter både meloditeft og ungdommens råskap, og har sluppet en solid EP som koker fra første stund.

HARDCORE

Ondt Blod

«Bunnen»

Loyal Blood Records

 

Finnmarksbandet Ondt Blod er per i dag blant de mest spennende hardcorehåpene her til lands. De blander meloditeft med ungdommens råskap og pågangsmot, og har sluppet en solid EP med både tunge, harde partier og allsangvennlige refrenger. Åpningssporet «Nu kan æ se» legger lista for resten av låtene, som bør være både høylytte og brutale for ikke å falle til bunns.

Ondt Blod koker fra første stund. Førstesingelen «Hvit støy» ble listet på NRK P3 helt tilbake i april, og viser noe av den kompromissløsheten Ondt Blod står for. Her er atonale gitarriff blandet med fengende melodilinjer og allsangvennlig refreng; det er nesten som å høre JR Ewing i sine glansdager. EP-ens soleklare høydepunkt er imidlertid tittelsporet «Bunnen», en fengende låt, som folk utenfor hardcore-miljøet kan like. Ondt Blod avrunder «Bunnen» med sørgmodige «Áhkku», og ballet er over etter fattige 13 minutter.

Det bor utvilsomt et enormt potensial i finnmarksgutta, som går for å være bedre live enn det de klarer å fange på plate. Låtmessig har de ennå et hakk opp til beslektede Kvelertak, men de kan utvilsomt snart nå nye høyder.