Annonse

Her er ukens konserttips

Cezinando, Sigrid, The Residents, The Waterboys, Sondre Lerche og PVRIS er blant ukens musikalske høydepunkter.

Annonse
Nye takter

 

Igjen er det en kvalitetsuke med konserter i hovedstaden. Vi blir jo nesten bortskjemt av slikt. Joey Bada$$, The Waterboys, PVRIS, Dälek, The Residents, Cezinando og Sigrid, for å nevne noen.

Her er noen tips:

Melissa Horn

Siden debuten i 2008 har svenske Horn solgt ut konserter og har en trofast tilhengerskare. Hun er kjent for sine låter fulle av melankoli og kjærlighetssorg.
Hvor: Oslo Konserthus, Munkedamsvn. 14
Internett: okh.no
Når: Fredag, lørdag

 

The Residents

The Residents

De er myteomspunne og dette kollektivet besøker Oslo søndag. Det er ikke så lenge siden de slapp albumet «The Ghost of Hope». Det er fortsatt usikkert hvem som er i bandet da de alltid spiller med masker, men de teller visst fire denne gangen, med trommeslager.
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Søndag

 

The Waterboys

The Waterboys

Jeg husker Waterboys best fra tiden rundt «This Is The Sea” og låter som “The Whole of the Moon”. Men det kom nylig nytt album, “Out of All this Blue”. Om dette skriver Geir Rakvaag: «Mike Scott er en produktiv mann, som vi forsto da han omsider ga ut alle de 121 innspillingene fra «Fisherman’s Blues» på ett brett. Her er det bare 23 sanger, men litt for mange likevel. Stilmessig er albumet «variert», med mer inspirasjon fra amerikanske storbyer enn fra fiskefeltene utenfor Irland. Med altfor mye trommemaskin, men også bassisten David Hood, veteranen fra Muscle Shoals-studioet (og faren til han i Drive By Truckers). Lyden er ofte skurrende, på grensen til det såkalt skitne. Scott er en verdensmann som går rett fra «New York I Love You» til «The Connemara Fox». Dessuten bærer mange sanger tekstmessig preg av å være laget i Japan, der albumet delvis også er spilt inn.»
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Søndag

 

Bluesjubileet

Bluesmiljøet i Norge tar seg en fest i anledning av at Norsk Bluesunion og musikkmagasinet Bluesnews fyller 20 år. På scenen får vi en hel rad artister: Rick Estrin & The Nightcats feat. Kid Andersen, med Knut Reiersrud, Adam Douglas, Heidi Solheim, Stina Stenerud og Hans Bollandsås.
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Lørdag
 

Ina Worldsen

Hun er blant våre desidert mest suksessrike låtskrivere, med navn som Calvin Harris, Shakira, Britney Spears, The Pussycat Dolls, Leona Lewis, Little Mix og One Direction. Hun har dessuten stadig mer suksess som artist. Og ja, det er Ina Wroldsen som synger på Harris’ “How Deep Is Your Love”.
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Torsdag

 

Dälek

Denne amerikanske trioen er noe for deg som lurer på hvordan My Bloody Valentine og Public Enemey ville høres ut om de slapp et album. Vi snakker ekstrem mikrofonteknikk og massive lyder. Dessuten blir det besøk fra Moor Mother (US) og Oslo-gjengen Tri-Function Million.
Hvor: Blå, Brennerivn, 9c
Internett: blaaoslo.no
Når: Onsdag

 

 

Mathias Eick Quintet

«Musikken han fremfører med sin egen kvintett er komponert av Mathias Selv, og er en videreføring av den distinkte skandinaviske jazztradisjonen, men med islett, av den amerikanske melankolske og lyriske trompetmesteren Kenny Wheeler. Eicks Band består av en kvintett med Mathias Eick(trompet),Andreas Ulvo( piano), Torstein Lofthus (trommer), Audun Erlien( bass) og Håkon Aase( fiolin)», heter det i omtalen.
Hvor: Oslo Konserthus, Munkedamsvn. 14
Internett: okh.no
Når: Onsdag

 

PVRIS

Trioen fra USA blander synthpop og stadionrock og bliver med det faktisk veldig så moderne. Dette understrejs ved at konserten har fri aldersgrense. For det er jo som kjent kidsa som har fingeren på pulsen her i verden. Sjekk ut albumet «All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell».
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Mandag

 

Kimbra

Hun er fra New Zealand og har vunnet Grammy for sin «Somebody That I Used To Know». Hennes «Top of The World», er forresten med i en av verdens største spillserier, «FIFA 2018».
Hvor: Parkteatret, Olaf Ryes pl. 11
Internett: parkteatret.no
Når: Onsdag

 

Sigrid

Hun står bak en av årets største hits med «Don’t Kill My Vibe» og på Øya i sommer var det tilløp til kaos ved scenen da hun framførte akkurat denne. Om konserten skrev Bernt Erik Pedersen: «På Øya denne solfylte ettermiddagen det var kommet riktig mange folk for å se henne, vi snakker sikkert opp mot 5.000 her. Men Sigrid Raabe har ingen problemer med å takle dette store formatet, selv om er under et år siden første gang hun sto på en scene med dette bandoppsettet. Hun har allerede vunnet mye sceneautoritet siden vinterens Bylarm, og har mer enn nok fengende låter til å fylle sine tre kvarter. Det er nesten så man bare kan lene seg tilbake og se henne suse avgårde mot stjernene, føles det som.»
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Torsdag

 

Sandy (Alex G)

Amerikaneren er en mann med mange sider og på sitt siste album, «Rocket», beveger han seg  med enkelhet mellom country, pop, folk og drømmende lydbiter. 
Hvor: John Dee, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Lørdag

 

Cezinando

Cezinando

Han har et ganske så godt år gitt. Etter slippet av «Noen ganger og andre…» og sin overbevisende sceneopptredener er han snart større enn størst. Om albumet, som fikk en sekser, skrev jeg: «Cezinando er en sånn artist som kan prøve ut nye ting uten å miste seg selv, nettopp fordi hans musikalske univers er i bevegelse hele tiden. Han lager popmusikk anno 2017. For det er hva hip hop er blitt. Det er ikke lenger soulsamples, loops og klassikere som brukes. Nei, hip hop i dag er drømmende, skamløst fengende, byr på store følelser, og peker på eksistensielle problemer. Stadig flere rappere kaster oftere blikket opp fra seg selv enn tidligere.»
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Fredag

 

Mark Lanegan Band

En av rockens store, Mark Lanegan er på besøk md badet sitt. Om hans album «Blues Funeral» fra 2015 skrev Bernt Erik Pedersen: «Blues Funeral» er en slags oppfølger til soloplata «Bubblegum» (2004), han synger tilbakeholdent og rakt på, og underspiller der andre bluesfolk overdriver. Så har heller ikke dette særlig med ortodoks blues å gjøre, bortsett fra tekstreferansene til Muddy Waters og St Louis og sånt. Lanegan bryter ned blueskonvensjonene om ekthet, med dominerende trommemaskiner, og inspirasjon fra elektronika og krautrock.»
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Tirsdag

 

Sondre Lerche

Sondre Lerche

Han er tilbake på Parkteatret lørdag. Det blir to konserter: Først en med fri aldersgrense, så en for dem over 18 år. Om lerches «Pleasure» skrev Geir Rakvaag: «Sondre Lerches niende album begynner med «Soft Feelings», med dunkende Frankie Goes To Hollywood-pumping, før refrenget slår inn med Lerches umiskjennelige popteft. Som vi heldigvis får høre mye mer av utover på albumet, Samtidig tar Lerche aldri minste motstands vei i møtet med sitt publikum. Enda en gang får vi en rekke utfordringer å forholde oss til. Bare noen av låter er spilt inn med bandet hans, resten er store produksjonsnummer, utført av Kato Ådland og Mattias Tellez.»
Hvor: Parkteatret, Olaf Ryes pl. 11
Internett: parkteatret.no
Når: Lørdag

 

Mighty Oaks

«Musikken deres er inspirert av folkemusikk der tredelte vokalharmonier og den velkjente akustiske lyden står i sentrum. De blir ofte sammenlignet med band som The Lumineers, Fleet Foxes, American Authors, Mumford & Sons og The Tallest Man on Earth», heter det i omtalen.
Hvor: Vulkan, Vulkan 26
Intenett: vulkanarena.no
Når: Lørdag

 

Astrid S

Astrid S

Hun står muligens foran noe enda større, selv om hun allerede har suksess. I september sa hun: – Det kan virke egosentrisk å være artist, men det er langt mer enn det. Når du ser utover og det er unge fra ulike kulturer, bakgrunner, legninger, etnisiteter som alle kommer og synger med på samme låt. Da ser du mangfoldet. De som følger meg, er blitt en vennegjeng – og det synes jeg er sinnssykt fint. De avtaler for eksempel å møtes på en bestemt konsert.
– Har de gitt seg selv noe navn?
Hun ler, sier hun ikke kan bekrefte det, men at hun tror de kaller seg for «Astridnauts eller noe sånt noe».»
Hvor; Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Onsdag

 

Aiming For Enrike

Et drøyt år etter andreplata «Segway Nation, er Aiming For Enrike klare med oppfølgeren «Las Napalmas». I kveld blir det slippkonsert på Parkteatret. Om konserten på Øya i fjor skrev Ids Madsen Hestman: «De høres mye ut, men Aiming for Enrike er bare satt sammen av to fyrer: Simen Følstad Nilsen og Tobias Ørnes Andersen, som i fjor spilte på Øyanatt på Blå, og som demonstrerte sin musikalske grenseløshet under by:Larm tidligere i år. Det merkes at en større del av de oppmøtte har fått med seg hvem som står på scenen, og ikke blot et tilfeldig konsertvalg. Aiming for Enrike tilbyr ingen vokal, men det betyr ikke at konserten rekker å bli ensformig. Enkelte partier er tidvis noe repetetive, noe som dermed oppleves behagelig i lydbildene som alt over er eklektiske og rike. Punk møter Jazz, møter hva du måtte assosiere dette med. Og plutselig har de brutt opp takta igjen, så du ikke skal digge for mye. Men generelt er opplevelsen suggererende. Vi tvinges inn i en frisk, gul galakse, en gledesdusj av tighte riff og massive rytmer. Det vesle lysopplegget på scenen trengs liksom ikke.»
Hvor: Parkteatret, Olaf Ryes pl. 11
Internett: parkteatret.no
Når: Fredag

 

 

Joey Bada$$

Joey Bada$$

Han er rapper og fra Brooklyn og flere peker på han når man lurer på hvor hip hopen i New York er på vei. Hans album «All-Amerikkkan Bada$$» er både politisk ladet og fengende. Dette kan bli en særs så artig kveld.
Hvor: Vulkan, Vulkan 26
Internett: vulkanarena.no
Når: Torsdag

 

Gatekunst 6

Den sjette utgaven er på plass på Parkteatret. På scenen finer vi Ezzari, Stor (SE), Jonas Benyoub, Turab, Abelone, Temur, Kaveh, Yomi Baisa, Blvck O, Satilmis og Andreyu.
Hvor: Parkteatret, Olaf Ryes pl. 11
Internett: parkteatret.no
Når: Torsdag

 

R.A. The Rugged Man

Rapperen fra Long Island er en rappers rapper og nyter stor respekt. Musikalsk er dette rap på gamlemåten med skitne beats litt som Wu-Tang. Han var på våre kanter i fjor og er nå tilbake.
Hvor: John Dee, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Onsdag

 

Jason Isbell and The 400 Unit

Han solgte ut Sentrum Scene i fjor og er nå på plass med bandet The 400 Unit. Denne gangen er det to konserter, fredag og lørdag.
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Fredag

Annonse