Nye takter

Gode, gamle Per

Per Gessle spiller inn sine svenske sanger på engelsk. De låter nesten like bra sånn.

Dagsavisen anmelder

5

Per Gessle

«Small Town Talk»

BMG

###

Per Gessle legger snart ut på turne med de gamle sangene til Roxette, med Marie Fredrikssons velsignelse, selv om hun har trukket seg tilbake fra scenelivet selv. Han kommer også til å framføre noen av sine nye sanger. Nye sanger er ofte et ork å holde ut i sånne sammenhenger, men i hans tilfelle vil de komme som høydepunkter på konsertene. Per Gessle ga nemlig ut to album på svensk i fjor, som begge ble omfavnet og elsket på disse sidene. Men han har et stort internasjonalt publikum, og nå kommer en rekke av sangene med engelske tekster også. De høres ikke fullt så nære og personlige ut sånn, men en god sang er en god sang, og de har Gessle alltid har mange av.

Albumtittelen «Small Town Talk» kommer fra den som opprinnelig het «Småstadsprat». Dette var en fin duett med Lars Winnerbäck, men når Gessle gjør den på engelsk har han fått med seg sin barndomshelt Nick Lowe som medsanger. Det kan vel sies å være en grei erstatning. Flere av de andre sangene er også duetter, de fleste med Helena Josefsson, som også er med på den kommende turneen for å fylle litt av tomrommet etter Marie Fredriksson.

Det er ekstra fint å høre at den moderne popklassikeren «Tittar på dej när du danser» er med videre, nå som «Simple Sound». Det var her Gessle i en uforglemmelig overgang mellom vers og refreng formulerte at «kärlek låter så her: mahi nanana mahi nanana». Og vet dere hva? Det låter akkurat likt på engelsk.

Per Gessles Roxette spiller på Sentrum Scene 15. november.