Kjartan Lauritzen kan bli årets liveartist og årets nykommer på P3 Gull i morgen. For et år siden var han bortimot ukjent.

God som gull

VOLUM 11: Kjartan Lauritzen er et godt symbol på moroa med P3 Gull. I kveld kan han vinne to av tre priser.

 

P3 Gull er oppgradert til beste sendetid på NRK1 lørdag kveld, selv om verken «Bængshot» eller «Fy faen» er det som har vært vanlig som «stueren» underholdning. P3 Gull har de siste årene vært et fargerikt, fartsfylt show, med noen av de friskeste nye innslagene fra norsk popmusikk. I kveld er det Linda Vidala & KingSkurkOne, Hkeem og Temur, Sigrid, Cezinando og Arif som skal opptre.

Prisavdelingen i P3 Gull har bare tre kategorier: Årets låt, årets liveartist og den alltid viktigste i alle prisutdelinger – årets nykommer. Kort, og godt nok i denne sammenhengen. Ikke noe behov for årets album der i gården, siden målgruppa etter hvert knapt vet hva et album er. Jeg kunne fortalt dere om én og annen låt jeg selv synes er bedre enn de fleste nominerte til «årets låt», men igjen, hvem bryr seg om det?

Kjartan Lauritzen er nominert til både årets liveartist og årets nykommer. Den beste, den eneste rapperen vi veit om fra Balestrand, et bitte lite sted som før har vært mest kjent for et staselig hotell, med en fin jazzfestival. «En Sognefjord kis med et jævla stort glis», som han omtaler seg selv som i «Nyte D» fra EP-en «Fenomenet». Han kan godt glise, og et fenomen er han også. For et år siden var Lauritzen knapt nok nevnt utenfor lokalpressen. Han ble tatt ut til Bylarm i mars, og har siden gått et steg av gangen fram til P3 Gull. De andre som kan bli årets nykommer er Amanda Delara, Sigrid, Hkeem og Lina Vidala. Der tre siste av disse har også nominasjoner som årets låt.

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Vinnere av nykommerprisen de fire årene med P3 Gull er Cashmere Cat, Kygo, Astrid S og Cezinando, alle artister som har hatt en viss suksess siden. Det deles i tillegg ut en P3-pris, som pleier å gå til godt etablerte artister med litt lenger fartstid. Vi legger trykk på litt. Den kan f.eks. gå til Gabrielle i år, men neppe Vazelina Bilopphøggers. For P3 Gull er noe annet enn Spellemannprisen. Dette ble en av innvendingene mot Spellemannshowet ved inngangen til året: At det minnet for mye om P3 Gull, som allerede har tatt over denne delen av det seremonielle i popnorge. Vi trenger ikke en reprise på nyåret. Vi vil at jazzmusikere, klassiske utøvere og countryartister som venter på noe godt, ikke skal vente forgjeves.