Nye takter

Gjennomtenkt

Et helstøpt hip hop-album.

Dagsavisen anmelder

HIP HOP

Isaiah Rashad

«Cilvia Demo»

TDE

Isaiah Rashad (22) tar turen til Oslo sammen med Schoolboy Q 24. mai, og den unge rapperens besøk er noe å se fram til. I hvert fall om vi skal dømme etter denne platen. Han er en del av Kendrick Lamars TDE-gjeng, og som hos Lamar er det en anelse jazz i kompet her. Med en litt skitten produksjon, skurr på effektene og grumsete vokal over til tider abstrakte lyder, lager Isaiah Rashad en hip hop-plate i motsatt ende av der David Guetta tar med seg rapperne for tida.

Som hos Lamar er dette gjennomtenkt hip hop som krever en innsats fra lytteren. «West Savannah», med vokalhjelp av etikettvenninne SZA, er muligens det nærmeste vi kommer en hit her, men det er mye annet fint på «Cilvia Demo» også. I utgangspunktet skulle dette være en EP med åtte spor på under to minutter, men platen har siden blitt stadig større, og Isaiah Rashad har i samme slengen gått bort fra ideen om at hver låt kun skulle ha vers og ingen refrenger. En slik innstilling forteller også at det er rappen og ordene som står i sentrum her.

«Came a long way from a boat and an auction. Now we got names and a vote, then coffin. Ain’t shit change but the coast we adopted», rapper han i «Ronnie Drake» og viser at han har ordene i sin makt. Det er selvsagt ikke så lett å leve opp til Kendrick Lamars suksess og det er vel heller ingen som forventer at Rashad skal toppe den, og det har muligens ført til ganske så frie tøyler i utformingen av albumet. Det er stadig lengre mellom helstøpte hip hop-album, men her har vi i hvert fall et. Ja, helstøpt altså.