Nye takter

Gåte amok på OverOslo – se bildene

Folkrock-legendene Gåte er tilbake for fullt denne sommeren, med nye låter og festivalkonserter. Se bildene fra den mildt sagt utagerende konserten på OverOslo.

Bilde 1 av 0

Gåte er tilbake på scenen, og gjør festivalene utrygge denne sommeren. Dagsavisen så dem gå amok på scenen OverOslo.

Les også Dagsavisens reportasje fra OverOslo: Svever over Oslo

Nyttårsaften 2006 var det slutt på Gåte, bandet som fikk suksess med sin eksplosive blanding av folkemusikk, kveding og rock ut. Etter sju år, 400 konserter og to albumutgivelser fant vokalist Gunnhild Sundli ut at hun måtte bruke resten av ungdomstida på noe annet enn bandet hun startet sammen med storebroren Sveinung Sundli. Da de startet var hun bare 14 år. Bandet skulle snart få ry som Norges råeste liveband, med Gunnhild Sundli i front og en særegen konsertatmosfære i spennet mellom vokal kraftskjønnhet, folkemetal og intens rock. Bak seg da de sluttet hadde de Spellemannpris, tre EP-er, to studioalbum og et livealbum, samt legendariske konserter på blant annet Norwegian Wood og Roskilde.

Gåtes Gunnhild Sundli. Foto: Mode Steinkjer

Les også: Se bildene fra OverOslo

I fjor ble det kjent at bandet har funnet sammen igjen, med søsknene Sveinung og Gunnhild som stamme, og i tillegg har gitaristen Magnus Børmark slutta seg til bandet igjen, som live er forsterket med bass og trommer fra henholdsvis Mats Paulsen og Jon Even Schärer.

Utover sommeren venter flere festivaljobber som Telemarksfestivalen og Festspillene i Nord-Norge, før høsten byr på klubbkonserter i Oslo, Stavanger og Bergen blant annet.

Les også: Ga Piknik i Parken et realt spark bak

Mer fra Dagsavisen