Torbjørn Økland, Paul Hansen og Carl Øyvind Apeland er nå Blest.

Fra Vamp til Blest

Tre som sluttet i Vamp begynner om igjen med stort hell (og Thom Hell).

 

4

Blest

«Blest»

PTC

Blest er et nytt band med de tre som sluttet i Vamp for tre år siden. Paul Hansen (sang, gitar), Carl Øyvind Apeland (bass) og Torbjørn Økland (gitar). Debutalbumet er fullt av visepop, fra lavmælt ettertenksom til våryr og glad, og vil ikke høres overraskende ut for deres mange gamle venner. Så trygt og godt at det er den eneste innvendingen som kan brukes mot dem.

Bakgrunnen for splittelsen i Vamp er aldri blitt forklart. Spørsmålet er om disse tre har begynt å skrive flere egne sanger nå, eller alltid har gjort det, men brent inne med dem. Det høres uansett mer enn fint nok ut. Mange av tekstene er skrevet av Ingvar Hovland, som også sto bak «Månemannen», «Liten fuggel» og mange andre for Vamp. Et par andre tekstbidrag kommer fra Gaute Sortland fra Bergen Mandolinband. De har også satt melodi til Inger Hagerups «En liten vise», som nesten høres ut som den var skrevet for å bli behandlet av Blest.

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Blest har ikke hvem som helt med seg på fele – både Marie Klåpbakken og Nils Økland, og ellers spiller en lang rekke gjengangere som Geir Sundstøl og Erland Dahlen i den utvidede besetningen. «Syng» er en fin duett med Grethe Svendsen. Blest er smakfullt produsert av Thom Hell, som også synger og spiller med.

Aller finest er åpningslåten «I dine sko», en tekst som høres ut som den stikker litt dypere enn resten. Hadde det ikke vært for at de må begynne om igjen med et nytt merkenavn hadde Blest allerede vært en garantert folkekjær suksess.