Nye takter

Fra hytta til Hollywood

Mens verden fortsatt ser på «The Fox» presenterte Ylvis-brødrene en ny video i går.

Musikkvideoen «The Fox» går fortsatt sin seiersgang på YouTube, der den passerte 37 millioner visninger i går. I tillegg til alle verdens korps-, metal- og visesangversjoner. På Billboards hitliste Hot 100 går «The Fox» imidlertid bare opp fra 29. til 25. plass denne uka, siden lista har et tak for hvor høyt det går an å komme utelukkende på grunn av YouTube-visninger. Når låten nå er kommet i salg på iTunes kan «The Fox» godt gjøre et større hopp neste uke.

«Bad kleather»

Midt i dette oppstusset presenterte Ylvis i går en ny musikkvideo i TV-showet sitt, og på YouTube. «The Cabin» er et skråblikk på den norske fascinasjonen for livet på hytta, og kan nok vise seg å ha en mer begrenset internasjonal appell enn «The Fox». Ylvis viser imidlertid igjen en storartet følelse for popmusikkens virkemidler. Bildene fra den trauste norske skogen er satt sammen med slesk 70-talls amerikansk vestkystpop i beste Steely Dan-stil. Musikk som oser kokain og cocktails mer enn kaffe og brunost. Med det suverene rimet «There’s no such thing as bad weather/Only bad kleather», som allerede har skapt forvirring hos et voksende publikum som ikke er helt stødige i norsk.

Homer og Ellen

Denne uka presenterte den amerikanske TV-kanalen Fox en ny reklamefilm for seg selv basert på Ylvis-brødrenes populære låt. Brødrene kan ha følt det som et nytt høydepunkt i karrieren å høre Homer Simpson synge «Ring-ding-ding-ding-dingeringeding». Bård og Vegard Ylvisåker er nå i USA for å være med i talkshowet til Ellen DeGeneres. Dette programmet ble spilt inn i Los Angeles i går, og vises på ettermiddagstid i USA i dag.

- Dette er veldig kjekt. Vi er glade for at vi klarte å lage plass i timeplanen til å takke ja, for det er en ære å være med på et så velrenommert talkshow, sier Vegard Ylvisåker gjennom TVNorge.

- Vi gleder oss veldig. Revekostymet er med i bagasjen, så det er jo litt snåle omstendigheter. Forhåpentligvis får vi med oss litt stoff hjem til vårt eget show, sier Bård Ylvisåker. Brødene kommer tilbake til Norge allerede i helgen, for å være klare til to nye egne programmer neste uke.

Brilleslange

Bård og Vegard Ylvisåker er også med på «Skavlan» på NRK1 i kveld, der de møter Sting i studio. Dette programmet ble spilt inn tidligere denne uka. For dem som vil ha mer dyremoro fra Ylvis kan vi anbefale å gå på YouTube og se Bård Ylvisåker synge «Brilleslange» med Knutsen og Ludvigsen på Øyafestivalen i 2006.

geir.rakvaag@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen