Flere band klare for Øya

Øya slipper sine første ni artister, samtidig som billett­salget til augustfestivalen i Tøyenparken starter.

Det er tre amerikanere, bandene Future Islands og Run The Jewels og artisten Flying Lotus, i vente samt et knippe norske artister: Ida Jenshus, Thea Hjelmeland, Torgeir Waldemar, Fay Wildhagen, Møster! og Spectral Haze.

– De gir gode hint om variasjonen og bredden i neste års Øya-program. Fem av disse har aldri spilt på Øya før, mens kun Ida Jenshus tidligere har vært en del av hovedprogrammet. Flying Lotus og Run The Jewels kommer til å gjøre sin norske konsertdebut, lyder presseansvarlig Jonas Prangerøds oppsummering til NTB.

Billettsalget starter i dag, og festivalen håper å kunne by på flere artistnyheter før jul, heter det. Man finpusser og småjusterer opplegget etter det første året på nytt sted, sier Prangerød i pressemeldingen:

– Responsen på det første året i Tøyenparken har vært en enorm inspirasjon til videre planlegging og arbeid, fastslås det.

Man noterte seg 89.000 enkeltbesøk på Øyaarrangementer i 2014, noe som er rekord. Årets festival ble utsolgt på forhånd, men det legges ut dagsbilletter hver dag for å demme opp for svartebørssalg. Både publikum og arrangør har uttrykt seg posistivt om Tøyen som festivalområde. Festivalen neste år finner sted 12. til 15. august.