Nye takter

Et vakkert album (II)

Per Gessle gir ut sitt andre album i år. Like fint som det første.

Dagsavisen anmelder

5

Per Gessle

«En vacker dag»

BMG

Per Gessle har delt de nye sangene sin i to. I vår kom det nydelige albumet «En vacker natt», nå er det dagen som er like vakker. Vi som har ventet på noe godt har ikke ventet forgjeves, selv om dagene er kortere siden sist.

Også disse sangene er spilt inn i Nashville, uten at countryfølelsen tar over før i den herlige avslutningsdagen «Fyrklöver», en duett med Helena Josefsson. Igjen viser Gessle seg som trubaduren som finest av alle representer de svenske tilstandene i sang og musikk. Viser med sterke følelser, kombinert med en alltid eksellent popteft.

«Gitarren är stämd/Och bjuder til dans», synger Per Gessle i «Känn dej som hemma». Og sånn skal det bli. Høydepunktene kommer tett. Her er en fin duett med kulthelten John Holm i «Det är vi tillsammans». Albumet hadde heller ikke vært komplett uten en skamløs nostalgisk popflørt, i «Trodde inta mina egna ögon».

Per Gessle er også superstjerne som soloartist hjemme i Sverige, der 120.000 skal ha vært på konsertene hans i sommer. I Norge ble det bare en liten avstikker til Månefestivalen i Fredrikstad. Flere burde oppdage at han er mer enn Gyllene Tider og Roxette. Faktisk en av de fineste sangerne og låtskriverne i hele nærområdet.