Michael Krohn og Raga Rockers kommer til Halden fredag kveld. FOTO: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX

Enda en boks med Raga Rockers

Etter høstens hyllest til Raga Rockers kommer gruppas originalinnspillinger i en ny boks neste år. Men først spiller gruppa på Granittrock på Grorud om tre uker.

Den mye omtalte Raga Rockers-hyllesten «Sannhet på boks» er så godt som ferdig for utgivelse 18. november. Som en naturlig oppfølger har initiativtaker Christer Falck begynt arbeidet med å lage en tilsvarende boks med alle originalplatene til gruppa. Denne skal også inneholde mye materiale som ikke er gitt ut før, men Falck vil ikke gå i detaljer om innholdet foreløpig. Bortsett fra at platene også vil bli tilgjengelige enkeltvis. Michael Krohn selv er heller ikke orientert om detaljene.

– Jeg vet ikke hva de raritetene er, men jeg vet at Christer ønsker å få trykket opp de gamle skivene på vinyl og samle dem i en boks. Det hadde vært kult om de fleste av dem ble remastret i samme slengen, for å piffe opp lyden litt. «Blaff»-albumet ble det for noen år siden, og ble mye bedre, skriver Krohn i en e-post.

Christer Falck bekrefter at de gamle platene blir remastret, av tidligere Raga-medlem Hugo Alvarstein.

LES OGSÅ: Massene hyller Raga

Gratis konsert

Raga Rockers er i år hovedattraksjon på Granittrock på Grorud, lørdag 12. september. En gratisfestival, uten aldersgrense, med tilnærmet ubegrenset plass.

– Jeg tror det kan bli kult. Vi har spilt der før, og fikk positiv respons fra folk som ikke hadde kjennskap til bandet. Det kan være en fordel noen ganger å spille for folk som ikke har forutbestemte forventninger, men bare tar det for hva det er, der og da, mener Michael Krohn.

– De var her i 2008 også, da var det mye folk, over 12.000 som så dem, sier Rune Madsen i Granittrock, som synes gruppa passer perfekt inn i deres sammenheng.

– Ungene liker dem, gamlingene liker dem, kombinasjonen er morsom, synes han.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Utsolgt konsert

Innspillingen av «Sannhet på boks» ble nylig avsluttet ved at «Fritt liv» ble tolket av Åse Kleveland, akkompagnert av gamle og nye medlemmer av Raga Rockers. Michael Krohn var fortsatt ikke til stede. Ettersom interessen vokste, omfatter nå hyllesten samtlige av gruppas utgitte låter, presentert album for album – 12 i alt, til sammen 137 spor.

«Sannhet på boks» kommer i en lang rekke pakker, til forskjellige priser i begrensede opplag, i alt 1.000 på CD til 1.500 på LP. Flere av formatene er allerede utsolgt. Det samme er konserten på Rockefeller utgivelsesdagen 18. november, der en rekke sangere framfører de gamle sangene om igjen, sammen med ett eller flere husband. Ekstrakonserter er praktisk umulig. Den eneste måten å skaffe seg en billett nå er å bestille en av de største plateboksene, som også gir adgang til showet. Det skal være rundt 30 av disse igjen.

LES OGSÅ: 30 år med Nye Takter (og Raga Rockers)

Stor interesse

– Jeg føler at hele det norske folk skylder Michael Krohn ett eller annet. Det er ekstremt hvor stor gjeld kulturlivet har til ham. Ingen som er med på dette har snakket om penger. Jeg synes det er rørende, på andres vegne, sier Christer Falck.

Alt oppstusset rundt den kommende Raga-hyllesten har ført til et stort oppsving i interessen rundt Raga Rockers. Michael Krohn lar seg ikke påvirke av oppstusset:

– Vel, nå har jeg vært rockestjerne i over 30 år uten å bli høy på pæra, men det spørs om ikke det ryker nå. He, he. Nei, jeg lever mitt vanlige forstadsliv fra dag til dag. Det er Christer som styrer med de greiene der. Jeg legger meg ikke opp i det. Jeg stoler på ham.

LES OGSÅ: Gledelig overrasket