Jason Isbell var glad for å få være på Øya, og takket for tilliten med en stor konsert. FOTO: FRØYDIS FALCH URBYE

En høytidsstund på Øya

Jason Isbell spiller ordentlig rotfast amerikansk rock. Vi hører ikke så mye sånt ellers på Øya, så heldigvis er han en av de beste i sitt slag.

 

 

5

KONSERT

Jason Isbell

Øyafestivalen, onsdag

Vi trenger noen usannsynlige rockestjerner. Jason Isbell er en sånn som kunne forblitt en kulthelt for de som er spesielt interesserte i amerikanske sangere og låtskrivere, men som har spilt på stadig større scener, og nå samler et stort, dedikert publikum på sin Øya-konsert. Han takker tidlig for tilliten, for hjemme i USA er de ikke så sikre på hva de skal gjøre med ham. Han forteller at han gjerne plasseres på streite contryfestivaler sammen med sånne feststemte fyrer som Florida Georgia Line, som han ellers tydeligvis ikke liker å bli sammenliknet med. En smektende «Alabama Pines» viser at han kan være så country som hvem som helst, uten å skjemme seg ut, men en konsert med Jason Isbell, selv et timelangt festivalsett, har veldig mye mer.

Se video: Øya - bra eller dårlig?

Jason Isbell viser fort hvem han er med «Palmetto Rose» og «24 Frames»: En sånn mann som vi pleier å si har mye på hjertet, og får det fram med en diksjon som gjør at det langt på vei går an å forstå ham. I «Flying over Water» kommer den første flammende gitarsoloen. For dette er også mer enn bare følsom visesang. Jason Isbell ble kjent med sørstatsrockerne Drive By-Truckers, og har opprettholdt litt av det samme «trøkket» med sitt eget band. Han spiller til og med deres gamle «Never Gonna Change» som en lang jam, som viser at heller ikke denne gjengen er redde for å slippe seg løs.

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Jason Isabell sluttet med følsomme «Chldren Of Children», en sang som rimer «gospel chorus» med «sadling horses», han forteller først den følelseslade historien med akustisk gitar, så skifter ham til elektrisk midtveis og forteller historien igjen som en inntrengende gitarsolo. Gripende, og helt eksellent. Helt til slutt lover han å kommer igjen snart. Godt å vite.