Simone Eriksrud, kjent fra D-Sound, lager låter på norsk for første gang. FOTO: MIMSY MØLLER

En gledeståre fra Simone

En ny start i det nye året: 1. januar la Simone Eriksrud ut sin første norske låt, og hun er allerede A-listet på P1.

– Jeg hadde bestemt meg for å ikke bli en sånn artist som er med på «Hver gang vi møtes» og så kommer med plate på norsk, forteller Simone Eriksrud (45).

– Men jeg er voksen nå. Det er barnslig å skulle være i opposisjon hele tiden.

1. januar 2016 kom hun med sin første egne låt på norsk: «Tørke tåre», lagd i samarbeid med Karpe Diem-produsent Thomas Kongshavn. Uten større oppstuss la hun sangen ut via sin Facebook-side. Responsen var umiddelbar: Skrytemeldingene tikket inn, og straks årets første arbeidsuke startet, hadde Norges største radiokanal NRK P1 plukket opp låten.

– Jeg hadde ikke engang sendt den til radio, jeg satt og lurte på om jeg skulle gjøre det, da jeg fikk beskjed om at den blir A-listet på P1, smiler Eriksrud.

– Jeg er overrasket over at jeg fikk så rask respons. Jeg hadde ikke forventet noe annet enn at de 500 Facebook-vennene mine skulle høre låten og at kanskje 200 av dem ville syntes den var fin. Målet var bare at låten skulle finne fram til de som liker den. Jeg tror folk er lei av å få musikk presset ned over hodene sine, sånne markedstilpassede produksjoner med store budsjetter, sier Simone Eriksrud.

– Selv om jeg har holdt på med dette i snart 20 år, vet man jo aldri om andre vil like det man har lagd.

LES OGSÅ: Hver gang de møtes

Andre hits

Simone Eriksrud slo gjennom midt på 1990-tallet som vokalist i D-Sound. De gjorde comeback i 2014, i mellomtiden har Simone Eriksrud blant annet skrevet hits for andre artister (bl.a «Ambition» for Donkeyboy), og gitt ut et soloalbum på engelsk. I 2014 var hun med i «Hver gang vi møtes», der hun sang låter av bl.a Sigvart Dagsland og deLillos. Men hun har aldri før laget egne låter på norsk.

– Jeg begynte plutselig bare å skrive en låt, på norsk, en dag jeg gikk nedover gata her. Den bare kom til meg. Og den eneste jeg kunne tenke meg å spille den inn med, er Thomas Kongshavn. Jeg måtte bare finne ut om han digget det. Og det gjorde han, fastslår Eriksrud fornøyd.

De neste månedene skal hun legge ut en ny låt annenhver uke, til det tilslutt skal utgjøre et slags album kalt «Navle». 15. januar kommer neste låt, «Liten tornado».

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Gjør som hun vil

Eriksrud gir det ut på egenhånd, uten noe plateselskap i ryggen.

– Jeg hadde ikke kapasitet til å gi ut dette på vanlig måte. Men venner anbefalte meg å bare sette opp en Facebook-side og ta det derfra. Det gjorde jeg, og da begynte ideene å komme: At «Tørke tåre» skulle komme ut på årets første dag, og at jeg kunne legge ut låter etterhvert.

– Nå som jeg gir ut mine egne låter, kan jeg bestemme selv. Det jeg liker med musikkbransjen nå, er at du kan gjøre akkurat hva søren du vil. Det som bestemmer, er om det du lager er bra nok, om det har appell, om folk gidder å høre på. Hvis ikke, gjør jeg bare noe annet, sier Eriksrud, som holder på å gjøre ferdig bachelorgrad i statsvitenskap.

Låtene med Kongshavn er langt unna det hun har gjort tidligere, det er storslått pop med hint til både hip hop, moderne r&b og rock.

– Vi har lekt med lyder, uten å tenke på hva som er kult, eller hva som kan slå an. Det ene har tatt det andre. Det har vært kjempegøy. Og den første låten, den det hele begynte med, har vi ennå ikke spilt inn, smiler Eriksrud.