Nye takter

En annen jazz

Jazz for massene blir ikke bedre enn dette.

Dagsavisen anmelder

5

Snarky Puppy

«Culcha Vulcha»

Decca

Snarky Puppy er blitt et fenomen i jazzmusikken. I høst solgte den amerikanske gruppa ut Nasjonal Jazzscene i Oslo i fire kvelder på rad, en av dem for ungdom under 18. Et nytt studioalbum behandles nå som en liten popbegivenhet i hjemlandet USA.

Det er bare tre måneder siden Snarky Puppy fikk Grammy for beste instrumentale jazzplate for «Sylva», sammen med nederlandske Metropole Orkest. Samtidig kom de med konsertopptaket «Family Dinner Vol. 2». Som provoserte «men er’e jazz»-skeptikerne med funk, afrikanske takter og toner, gjestevokalister fra Laura Mvula til David Crosby, og et innsmett fra den svenske folkemusikkgruppa Väsen. Snarky Puppy er et samarbeidsvillig band, som spilte med Stavanger Symfoniorkester på Maijazz i fjor.

«Culcha Vulcha» er det første egne studioalbumet deres på åtte år, og holder seg i en slags jazzrock-tradisjon. Med en lang rekke avstikkere til verdensmusikken, og mer populære tendenser som igjen gjør det umulig å sette Snarky Puppy på plass. Her er både strukturerte arrangementer og løst spill,   fengende tema som de tar helt ut på viddene, organisk og elektronisk lyd, av og til en synth som vi trodde var etterlatt på 70-tallet. Liker du ditt høres du ikke nødvendigvis på datt, men både venner av Weather Report, Jaga Jazzist eller rett og slett bare god musikk kan ha godt av å høre på Snarky Puppy.

Spiller på Sentrum Scene/Oslo Jazzfestival 15. august.