Nye takter

En annen dans med Lindstrøm

Lindstrøm er mest kjent fra dansegulvene. Hans nye album kommer fra konsertsalen, og viser ham fra en ny side.

Dagsavisen anmelder

5

Lindstrøm

«On A Clear Day I Can See You Forever»

Smalltown Supersound

Selv om han egentlig kommer fra Randaberg ble Hans-Peter Lindstrøm er en av de fremste utøverne av oslodisco, den nye klubbmusikken som vokste fram i det nye århundret, og satte byen på verdenskartet – i alle fall det internasjonale klubbkartet. For dem som har fulgt Lindstrøms utspill fra dansegulvene i årenes løp vil musikken på «On A Clear Day I Can See You Forever» være en ny opplevelse. Denne musikken begynte som et bestillingsverk for Henie-Onstad kunstsenter i fjor, og er nå blitt et eget album.

###

Lindstrøm forteller at han har vært inspirert av Robert Wyatt, kulthelten over alle kulthelter, spesielt musikken Wyatt lagde med gruppa Matching Mole for snart 50 år siden. Det ligner ikke i det hele tatt, men holdningen til musikken kan godt være den samme. De spesielt interesserte får vite at dette er Lindstrøms første innspillinger som i sin helhet er gjort på ordentlige synther og trommemaskiner, over 30 forskjellige til sammen. Dette gir musikken en karakter som også vil appellere til alle som oppdaget elektronika allerede på 70-tallet. Hver av de fire lange låten har sin egen keyboard-struktur, med hver sine assosiasjoner og stemninger.

Spesielt effektiv er «Really Deep Snow», med en puls som tar inn hele det tyske 70-tallet fra Kraftwerk til Tangerine Dream. «Swing Low Sweet LFO» er en bølge av nytelse, LFO her som et underliggende lydsignal, en høyfrekvent tone som her altså svinger lavt. Hørbart eller ikke, det gir i alle fall en vedvarende følelse av velvære så lenge det varer, i likhet med albumet som helhet.