Luke Elliot slår hardere på tangente enn vanlig i denne sammenhengen. FOTO: NTB SCANPIX

En amerikaner i Norge

Luke Elliot var norgesvenn allerede før han lagde sitt første album. La oss håpe forholdet varer.

 

5

Luke Elliot

«Dressed For The Occasion»

Name

New Jerseys Luke Elliot har fått et godt rykte i Norge i løpet av året, etter at han nærmest flyttet hit for å lage sitt første hele album. Elliot er en sanger og låtskriver av den gamle skolen, med innholdsrike, personlige sanger. En stilsikker type, både musikalsk og utseendemessig. Med sterkt nærvær i sangene, stor dramatikk i framførelsene. Om det ikke helt gjelder livet for ham får vi liksom følelsen av det i alle fall er mye som står på spill.

Sangene til Elliot er for det meste pianobaserte, men han slår hardere på tangentene enn vanlig i denne sammenhengen. Sangene kunne sikkert godt vært framføres av ham helt alene, men får her et rocketrykk som setter dem på spissen. Albumet er spilt inn i Halden, med lokale gjengangere som Freddy Holm (El Corazon) og Omar Østli (Onkel Tuka) i første rekke. Produsert av John Agnello, kjent fra innspillinger med Hold Steady og Son Volt, men også Madrugada og Turboneger. Bare de siste av disse fire er helt ubrukelige som referanser for sangene til Luke Elliot.

Det skal ha vært den tidligere Beat-redaktøren Eirik Mosveen som anbefalte Elliot å prøve seg i Norge. Det er en gammel Beat-estetikk over uttrykket hans, med sitt store americana-panorama. Som kan bli litt høytidelig i lengden, så det liver opp når farfisa-orgelet til Gøran Grini kommer fram i «Handsome Man». Luke Elliott bekrefter sitt ståsted med en versjon av Tim Hardins «Reason To Believe», som han synger med en slags Willie Nelson-stemme. Albumets eneste litt unødvendige innslag.

«You never know what kind of trouble success may bring», synger Luke Elliot i den intense åpningslåten «Get’ Em While They’re Hot». Han kan komme til å finne det ut snart.

Se flere musikkanmeldelser og -saker på Nye Takter på dagsavisen.no