Eminem er den største rapperen, noensinne. Ingen over. Ingen ved siden.

Voldsløkka, Oslo: Det var den største konserten her til lands, med den største rapperen i verden.

Eminem

5

Voldsløkka, Oslo

Publikum: 55.000

 

Det er få artister i dag som stadig tiltrekker nye fans og strekker karrieren over generasjoner. Eminem er en slik artist. På Voldsløkka var det rett og slett alle hender i været og allsang fra start til mål.

Eminem er en litt keitete artist. Særlig etter at han nyktret opp virker han til tider litt utilpass og lar makker Mr. Porter ta seg av mye av kommunikasjonene med publikum. Når det er sagt, så var det et hengivent publikum som hadde ventet siden 2001 på sin helt.

Fullt band, kor og strykere løftet lyden på Voldsløkka. Det var muligens en anelse lavt, men så er det da også boliger på alle kanter av scenen. De ville kanskje ha litt fred? Mye av rappen lå på boks og særlig i refrengene var det til tider mer plate enn rap. Til gjengjeld var det ingen tvil om hva vi hørte på og diksjonen var tydelig, både på scenen og på sletta. Eller løkka. Det var lite grøt i høyttalerne og publikum, 55.000 i tallet var tydelig engasjert. Settlista var en fin blandings av nytt og gammelt. Det vil si høydepunktene for sånne som meg var de eldre klassikerne, men selv den ganske så dølle «River», med en fraværende Ed Sheeran i refrenget var effektiv i skumringen. «Er dette så mørkt det blir»», undret Eminem fra scenen og skottet ut mot publikum.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

«Monster» og «Love The Way You Lie», skapte allsang av dimensjoner. «My Name Is» fikk sletta til å vugge, mens «Forever» gjorde oss alle til rappere. Også hans virkelige tåreperser som «Toy Soldiers» og Sing For the Moment» fungerte veldig så bra, ja bedre enn på plate vil jeg si, mens avslutningen «Lose Yourself» var ellevill. Det er ikke til å komme fra at Eminem på plate var bedre før. Hans siste utgivelser har vært både dårlige og ganske å harry. Men han har stort sett levert et par gigantiske hitsingler fra hvert album, som har holdt fyren på listene i månedsvis. Albumene har dessuten ligget øverst på listene hjemme i USA, så helt akterutseilt er han ikke. Publikum var alt fra babyer med hørselvern til 50-åringer med øl i begge hendene. Og her ligger litt av Eminems magi, han når bredt ut og får stadig nye unge fans. Eminem er vår tids Stones, Dylan og Zeppelin. Han vil for alltid være der og han vil alltid ha sine fans.

Les også: Eminem skapte panikk med «skuddsalve» under konsert

Eminem er dessuten den største rapperen, noensinne. Ingen over. Ingen ved siden. Tupac, Biggie og Jay-Z er ikke nærheten når det kommer til gjennomslag og popularitet. Dessuten regnes Eminem som den kanskje den beste rapperen av dem. På Voldsløkka viste han hvorfor.

Les også: De største konsertene