Dropper president-kandidatur

Ifølge en kampanjemedarbeider, dropper Kanye West presidentkandidaturet. Artisten har enda ikke kommentert opplysningene.

Bare to uker etter at Kanye West avslørte planen om å stille til det amerikanske presidentvalget denne høsten, later han nå til å ha skiftet mening.

Det opplyser valgeksperten Steve Kramer, som ble hyret inn av West for å få ham på stemmeseddelen i delstatene Florida og South Carolina.

Det er til New York Magazine Kramer opplyser at valgkampanjen med sikte på 2020 er avlyst.

Les også: Kanskje kommer Kanye

Ikke kommentert

Kanye West har selv ikke kommentert opplysningene, ifølge TT. Det siste artisten har lagt ut på sin Twitter-konto, er bilder av japanske Sanaa-stoler.

Det var 4. juli at rapperen skapte store overskrifter da han i sosiale medier røpet planene om å stille opp – og utfordre både Donald Trump og demokratenes kandidat Joe Biden.

Les også: Hvis kanye West skulle vinne valget, noe som virker svært usannsynlig, vil hans kone Kim Kardashian West bli førstedame.

Støttet av Elon Musk

Noen tok det på alvor, andre ikke. Blant annet skrev en kommentator i bladet Forbes: «Det finnes to typer mennesker i verden: De som tror at Kanye West faktisk stiller som presidentkandidat, og de som vet hvordan syklisk albumpromotering foregår» – mens Tesla-gründer Elon Musk ga ham sin støtte. Også rapperen Chance The Rapper skal ha tvitret at han støttet West, ifølge magasinet Vulture.

Forbes tok selv det varslede presidentkandidaturet på alvor: I et intervju med magasinet, som senere har blitt referert til av flere større medier, uttalte West at han ikke lenger støtter president Donald Trump og at han «med dette intervjuet tar av den røde capsen». Også avisas intervju med Kramer bekreftet at West hadde tatt noen grep for å komme i gang.

Les også: Kanye West er rusa på Jesus

Musk uenig

I Forbes-intervjuet informerte West om at partiet hans het «The Birthday party», og at han allerede hadde valgt en visepresidentkandidat han ikke ville avsløre hvem var. Han kunne også fortelle at han blant annet var skeptisk til en Covid-19-vaksine, og var imot abort.

Ifølge musikkmagasinet NME, skal Elon Musk ha innrømmet at «vi har kanskje flere ulike meninger enn jeg antok», da han ble spurt på Twitter hvordan han fortsatt kunne støtte Kanye etter å ha lest Forbes-intervjuet.