Disse bør du se på Øya i dag

I dag åpner Øyafestivalen 2018. For hver av de fire festivaldagene vil Dagsavisen komme med anbefalinger for hva du bør få med deg. Her er dagens tips.

 

Band Of Gold

Band Of Gold er Nina Elisabeth Mortvedt og Nikolai Hængsle. Gruppa framfører en godt utprøvd formel for poprock, med lette nostalgiske trekk, samtidig som de tar popmusikken et nytt skritt inn i framtida. Det første albumet ble kåret til Nordens beste. Det andre er bedre. «Where’s The Magic» heter dette, og magien er her og nå.

Les også: Se bildene fra Øyafestivalen

Store  P

Bergenseren har et helt eget grep om atmosfæriske stemninger i spann med sine melodiske rim.

Arcade Fire

Med «Everything Now» som kom i fjor og halve Daft Punk på produsentsiden, fusjonerte de Abba-estetikk med synthbaserte arrangementer og sitt eget. Samtidig insisterte de på å ta samtiden på kornet i sitt tekstunivers. Etter å ha headlinet på de største festivalene i fjor, deriblant en sterk levering på Roskildefestivalen, står endelig Øyafestivalen for tur. Er du blant dem som mener de er overambisiøse forvokste barn fra Steinerskolen, kanskje du skal ta en titt selv. Det er kanskje verdt det.

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Goldie

Han spiller plater på Øya, men det er uansett gudfaren av drum & bass det her.

Les også: 

Les intervju med Gundelach: Mann for sin kråke

Gundelach

Kai Gundelach (uttales med k til slutt) fikk et lite gjennombrudd med singelen «Spiders», som selveste Pharrell Williams spilte i et av sine radioshow. Minialbumet «Gundelach» fikk ham nominert til Spellemannprisen som beste popsolist. Årets debutalbum «Baltus» viser at Gundelach har en spesielt stor og følsom stemme enten han går dypt i registeret, eller (oftest) høyt opp i falsett. Produksjonen er stor, atmosfærisk elektronika som ikke er fremmed for en gitarsolo når det trengs.

Les også: - Han snakket om Vaular-nivå i løpet av en tiårsperiode. Men det tok ikke lang tid før det smalt.