Disse bør du se på Øya fredag

Dagsavisen gir deg daglig sine beste tips for hvilke konserter man ikke bør gå glipp av på Øyafestivalen. Dette bør du se fredag.

 

Susanna

Hun framfører sanger fra det lovprise albumet «Go Dig My Grave», med fascinerende vakre sanger om livets vanskeligste sider. Vi ser også fram til å høre hvordan besetningen med harpe, hardingfele og trekkspill høres ut på Øya.

Rohey

Med vokalisten Rohey Taalah i spissen (også kjent fra Gurls») fikk en 5’er for sitt debutalbum «A Million Things» her i avisen i fjor. Soul, jazz og lett funk i skjønn forening. Stemmen til Taalah ruver over sangene. Hun synger med kontroll og innlevelse, og gir sangene et skarpt fokus som er umulig å overse.

DeLillos

Trenger neppe nærmere presentasjon. Når de i tillegg skal spille albumet «Neste sommer» i sin helhet er suksessen nærmest sikret på forhånd.

And You Will Know Us By The Trail Of Dead

De spiller også et album i sin helhet, «Source, Tags And Codes», som i alle fall én i denne redaksjonen mente var det beste albumet fra 2002. Hard, massiv progpunk her. Det vil vise seg om de siden den gangen er blitt for voksne til å rasere scenen til slutt.

Halie

Sangeren fra Bergen var en av årets store Bylarm-favoritter. Stemmen er god, Både «Echo» og «Youth» høres allerede ut som ordentlige hitlåter. Hun har sannsynligvis en stor framtid i vente, skrev vi for et
halvt år siden.

Tønes

Trenger heller ingen stor presentasjon for Øyapublikummet, etter flere flotte opptredener før. Ingen skriver låter som han, ingen er bra på samme måten, og standarden på opptredenene hans har vært jevnt skyhøy.

Steamdome

Med Ola Kvernberg i spissen er her i avisa allerede utropt til en festivalvinner tidligere i sommer. En stor, massiv lyd kommer til å sette en spiss på Øyafestivalen når de køler på med progrock, western twang, dronende folk og et knallhardt beat liggende et sted mellom rocken, jazzen og «åpen klasse».

Lykke Li

Hun kommer kanskje ikke til headliner-posisjonen med det største momentumet etter vårens nye album «So Sad So sexy», men har nok gode låter til at dette kan bli en stor popstund i amfiet. Lykke Li dyrker tunge tanker, men likevel gir det nesten en euforisk feststemning å høre på mange av sangene hennes.

Tangerine Dream

Et legendarisk navn fra tysk elektronisk musikk fra 70-tallet. En symfonisk kontrast til Kraftwerk. Ingen medlemmer er igjen fra denne tida, kanskje ingen låter heller, men ånden lever videre.

Her har du alt om Øya 2018