Dette bør du se på Øyas siste dag

Dagsavisen mener disse konsertene blir høydepunkter på Øyafestivalen lørdag.

No. 4

No. 4 kommer med den  tradisjonsbærende åpningskonserten lørdag kl. 13. Gruppa, som har blitt beskrevet som et popvidunder her i avisa, har fått svært mange venner med sine selvsikre sanger, og ikke minst harmoniene som setter trioen i særklasse.

Les også: Det andre fra de tre i No. 4

 

Dungen

Kommer tilbake med sin helt egne svenske folkprog, som alltid er like behagelig forfriskende og utfordrende på én gang. Et ideelt festivalband, og er vi heldige kommer de til å spille låten som heter «Festival» også. 

Les også: Alt om Øya 2018

 

Sløtface

De kommer fra Stavanger, med energisk, politisk punkrock. Korte, perfekt skrudde kraftpoplåter med stor allsang- og gjennomslagseffekt, ifølge anmeldelsen av fjorårets album «Try not To Freak Out». Ja, bare prøv.

Les også: Voksesmerter som smitter

 

Neneh Cherry

Hun kommer tilbake på Sirkus-scenen, der hun gjorde en flott konsert første gangen Øya var på Tøyen, i 2014. En av 90-tallets store popstjerner har nettopp gitt ut singelen «Kong», som forener skjønne poptoner med tunge reggaedrønn.

Les også om Neneh Cherry-selskapets jubileum på Øya: Smalltown feirer 25 år på Øya

 

Bendik

Silje Halstensen har fått den nest beste plassen på hovedscenen lørdag. Bendik som hun kaller seg, har gitt ut tre album med storslått elektronisk pop, og de nye singlene «Perfekt» og «Tro meg» fortsetter den fine utviklingen.

Les også: Bombastisk Bendik

 

Das Body

De var Dagsavisens favorittband blant alle de nye på Bylarm i år. Siden har de gitt ut to singler så alle kan høre det strålende poppotensialet i låtene. I tillegg er Ellie Linden en frontfigur med en sjelden utstråling.  Spiller på Biblioteket, som er flyttet ut til matområdet, og ser mer ut som en ordentlig scene enn før.

Les intervju med Das Body: Pop for kropp og sjel

 

Patti Smith

Patti Smith er alltid et festivalhøydepunkt. Rocken i egen person kommer nå også som en definitiv avslutning på Øya, under tak på Sirkus-scenen.

Les også: Pattis ville «Horses»

 

Cezinando

Han overbeviste om at han er klar for de store anledningene under sommerens Roskilde-festival. Nå har han tatt utfordringen det er å avslutte hele Øya på festivalens største scene.

Les Cezinando-anmeldelsen fra Roskilde: Ingen gikk skuffet derfra