Nye takter

Claudia Scott komfortabelt mellom rock og country

Claudia Scott er en sanger det går an å stole på. Hennes nye album har alt som har gjort henne kjent og kjær.

Dagsavisen anmelder

5

Claudia Scott

«Restless Souls»

Lovely Monster

###

Claudia Scott er avbildet med en elektrisk gitar på omslaget til sitt sjuende soloalbum. Hun sender med dette ut et signal om det som er inni. Hun er fortsatt en utmerket sanger og låtskriver, men gitarspillet er også en viktig del av uttrykket hennes. Noen av de nye sangene slår ganske hardt fra seg. «Communications Breakdown» er riktignok ikke Led Zeppelins nummer av samme navn, men den rocker godt, denne også.

Claudia Scott fikk omsider en egen Spellemannpris i country for «Follow The Lines» i 2014. For to år siden fant «Let The Ribbons Fly» seg godt til rette et sted mellom country og rock. Dette albumet fortsetter i den samme, fine stilen. Her en god balanse mellom begge stilartene, og mellom det elektriske og akustiske. Grenselandet er best utforsket i «Could You Love Me Again», som kanskje er albumets høydepunkt. Det morsomste er at avslutningen «I’ll Be Fine» minner om nettopp Led Zeppelins balansegang mellom folkesang og rock.

Albumet er spilt inn med veteranene Jørun Bøgeberg på bass og Olaf Olsen på trommer, med Olav Torgeir Kopsland på gitar og Kenneth Bjørdal på tangenter, Erland Dahlen på ekstra perkusjon, og produsert av Claudia Scott selv. Sangene er alle poetiske bilder fra forskjellige sider av kjærlighet, vennskap og ensomhet. Ikke noe nytt der altså, men alt dette er så godt utført som det går an å forlange.

Spiller på Olsen på Bryn 12. oktober.